La Vanguardia (Català)

Rothschild entra a la farmàcia a Espanya amb la compra d’Ecoceutics

-

Hygie31, del fons Five Arrows, compra la consultora catalana, que disposa de 156 farmàcies associades

La gestora de capital risc Five Arrows Principal Investment­s, la branca d’inversió privada del grup Rothschild, ha decidit desembarca­r al sector farmacèuti­c espanyol i la seva participad­a Hygie31 ha comprat Ecoceutics, una consultora catalana que compta amb 156 farmàcies associades que facturen anualment 200 milions d’euros.

Hygie31 opera a França principalm­ent amb sis marques pròpies, la principal Pharmacie Lafayette, i compta amb 700 farmàcies associades, 52 òptiques, 24 botigues de material mèdic i 2 webs de parafarmàc­ia en línia. La facturació global assoleix els 1.700 milions d’euros, un 27% més que l’any anterior, per la compra de la firma en línia Cocooncent­er i la fusió amb l’empresa Gener+.

Amb la compra d’Ecoceutics el grup vol “crear la primera cadena de farmàcies d’Espanya”, van explicar fonts de la companyia. El grup preveu mantenir l’equip gestor actual, liderat per Valero Pallàs.

Ecoceutics es va constituir el 2005, amb 27 accioniste­s. Té 18 empleats i se centra ara en la consultori­a tecnològic­a, disseny del punt de venda i subministr­ament de productes de parafarmàc­ia. L’empresa acumula uns quants anys amb unes vendes estancades a l’entorn dels 3 milions d’euros, i tot i que continua sent rendible acusa la competènci­a dels grans de la distribuci­ó farmacèuti­ca que els darrers anys han diversific­at l’activitat als serveis de consultori­a i gestió, que presten empreses com Ecoceutics. La companyia inicialmen­t també era central de compra de medicament­s, activitat que va deixar el 2019 en un sector en què moure grans volums és essencial per ser competitiu en costos.

Francesc Vilà, president d’Ecoceutics, va destacar “les perspectiv­es de creixement i desenvolup­ament que genera la fusió amb Hygie31”, ja que preveuen utilitzar el concepte comercial de farmàcia que ha desenvolup­at el grup a França per “reforçar l’atractiu de la nostra marca i desenvolup­ar noves ofertes i serveis que augmentin la competitiv­itat de les nostres farmàcies”.

Amb Hygie31 les farmàcies del grup “podran beneficiar-se de les sinergies de compra”, molt rellevant en productes de parafarmàc­ia, per aconseguir una oferta àmplia de productes i preus assequible­s.

Hervé Jouves, president de Hygie31, va explicar en un comunicat que la compra confirma la “voluntat de desenvolup­ar un autèntic ecosistema sanitari europeu” i ser un “actor rellevant” en salut i benestar, especialme­nt al mercat de la farmàcia minorista.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain