La Vanguardia (Català)

Viatge culinari a Xangai

Uniko-2: el reflex d’un èxit personal

-

És sabut que Cinc a Taula només porta a aquesta pàgina restaurant­s que mereixin la seva atenció, no només per la qualitat del menjar que serveixen, sinó també per l’origen i l’entorn personal en què se circumscri­uen.

Fa més de 20 anys Bao, propietari del restaurant homònim, va aterrar a Barcelona per aprendre el nostre idioma. La semblança que de seguida va trobar pel que fa a l’ambient i clima de la nostra ciutat amb el seu Xangai natal, així com la perfecta integració en la nostra societat, va fer que Bao s’establís de manera permanent a Barcelona, per la qual cosa va decidir obrir un petit restaurant, l’any 2015, com a banc de proves per a futurs projectes.

El resultat del primer projecte va ser tan exitós que n’ha sorgit aquest Uniko-2 del carrer Còrsega. Per als que no el coneguin, es tracta d’un restaurant xinès que es caraces teritza per l’autenticit­at dels seus plantejame­nts.

És sabut que no es pot generalitz­ar amb la cuina xinesa, ja que en aquell país immens la diversitat per regions és nombrosa, però Bao, dins les possibilit­ats que el mercat de Barcelona li subministr­ava i adaptant-se al nostre paladar, va basar en les receptes pròpies d’aquell Xangai d’on és originari.

Sota aquestes premisses no és fàcil trobar al nostre Eixample plats tan caracterís­tics i ben adaptats com el bambú en oli, el gluten de soja, els deliciosos xiaolong tant bullits com a la graella o els impecables fideus casolans al punt de cocció i amb aroma de ceba glacejada. Menció especial a l’imponent llom a la sal i pebre, plat saborós, que entronca amb el nostre andalús llom en adob.

En un local eclèctic i ben il·luminat atén les taules un personal atent i eficient en què Alex García s’esforça i aconseguei­x fer més feliços els clients.

No ho dubteu, si sou amants de la fascinant i autèntica gastronomi­a xinesa sense concession­s a la galeria a un preu més que raonable visiteu aquest palau del menjar de Xangai, un clar premi de l’esforç del seu promotor.n

 ?? Cés r R ng ?? L’equip del segon restaurant amb el segell Uniko impulsat per Bao
Cés r R ng L’equip del segon restaurant amb el segell Uniko impulsat per Bao

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain