La Vanguardia (Català)

Sánchez té un pla

- Jordi Juan

Pedro Sánchez està convençut que guanyarà la batalla del relat i que imposarà la seva teoria que actua amb l’únic objectiu de millorar la convivènci­a i la concòrdia entre Catalunya i Espanya davant els que pensen que ho fa només per mantenir-se al poder. És una aposta molt arriscada, com totes les que sol fer el president del Govern central. En defensa seva, no se li pot discutir que té triomfs a la mà: el clima social a Catalunya actualment és millor que fa cinc anys. Això no té discussió. A l’entrevista que publiquem avui a La Vanguardia, assegura, a més, que inversions econòmique­s d’envergadur­a, com les que faran Cisco i Seat Volkswagen, no s’haurien fet mai a la Catalunya del 2017.

A partir d’aquí, que cadascú en tregui les seves conclusion­s. Hi ha qui encara viu en l’ambient de la confrontac­ió de fa cinc anys, tant en un costat com a l’altre. Els que van tenir la responsabi­litat del govern espanyol i no van saber fer res per evitar l’enfrontame­nt són els que avui asseguren que Sánchez ven Espanya als separatist­es. A l’altra banda, els que van defensar una via radical que no portava enlloc ara afirmen que l’Executiu fingeix una derogació dels delictes per perseguir més acarnissam­ent els independen­tistes. Els uns i els altres continuen vivint al món de la confrontac­ió.

L’aposta de Sánchez és complexa i implica molts riscos a pocs mesos d’unes transcende­ntals eleccions. Els qui creuen que l’actual Govern d’Espanya és il·legítim i els vots dels independen­tistes al Congrés valen menys que els d’altres partits ja tenen l’opinió formada i no es mouran. La pregunta del milió és com reaccionar­an l’àmplia majoria de votants que poden tenir dubtes sobre les decisions de Sánchez, però que tampoc no poden estar d’acord amb l’alternativ­a que ofereix avui el PP d’Alberto Núñez Feijóo, que manté les mateixes tesis que llavors van alimentar l’independen­tisme.

Sánchez té un pla sobre Catalunya. El que no sabem és quin és el projecte de Feijóo, i tampoc quin era el de

Rajoy o el de Casado.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain