La Vanguardia (Català)

Almeida considera que la supressió de la sedició és pitjor que els indults

-

L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha lamentat aquest dissabte a Badalona que es vulgui suprimir el delicte de sedició i ha advertit que defensar que el procés dels líders independen­tistes va ser “un simple desordre públic és un insult a la intel·ligència dels espanyols”.

En una reunió de la Intermunic­ipal del

PP que va tenir lloc a Badalona Almeida va indicar que el president del Govern, Pedro Sánchez, “ha fet coses que ens glacen la sang, com la concessió dels indults, però la reforma del delicte de sedició és molt pitjor”.

“És molt pitjor – va afegir– perquè és dir-los (als líders independen­tistes) que no van fer res greu, i que ho podran tornar a fer quan vulguin perquè no hi haurà conseqüènc­ies per a ells”.

Segons Martínez-Almeida allò “no va ser una botellot que va acabar en un enfrontame­nt amb la policia, ni un comiat de solter que se’ls en va anar de les mans i llavors van començar a cremar contenidor­s”.

“El que va passar –va afegir– va ser una planificac­ió mil·limètrica per subvertir l’ordre constituci­onal i trencar la unitat d’Espanya, i això es diu sedició, no desordres públics”.

Almeida va estar acompanyat en aquest acte pels exalcaldes del PP a Badalona i Castelldef­els –Xavier García Albiol i Manu Reyes, respectiva­ment– i va animar els candidats populars “a treballar per explicar el que hem fet els últims quatre anys i el que volem fer els següents”.

Ha acusat el PSOE d’“atrinxerar-se de qualsevol manera en les institucio­ns”, perquè “qui vulgui veure el que és el PSOE que miri el que fa el

PSC, aliant-se amb altres partits contra el PP a Badalona i Castelldef­els”. Albiol va ser objecte d’una moció de censura després que el seu nom es vinculés a una societat offshore.

“No poden veure el PP –ha considerat Almeida– perquè saben que som el poblet gal del constituci­onalisme, el bastió de la defensa dels nostres drets i llibertats, i que som també la defensa dels espanyols i els catalans”.c

 ?? ?? Almeida i García Albiol
Almeida i García Albiol

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain