La Vanguardia (Català)

Una jutgessa suspèn l’emissió d’un segell que commemora els cent anys del PCE

-

La magistrada Carmen Casado del jutjat 30 del contenciós-administra­tiu de Madrid ha dictat un acte que suspèn cautelarme­nt l’emissió del segell commemorat­iu del centenari del Partit Comunista d’Espanya, l’organitzac­ió política legalitzaa­creditada da durant els primers anys de la democràcia, el 9 d’abril del 1977, i que va ser fundada el 1921.

La magistrada atén d’aquesta manera una petició presentada per l’associació d’Advocats Cristians en què es demanava que se suspengués l’emissió del segell que havia de sortir a la venda el 14 de novembre amb una tirada de 135.000 exemplars i un valor postal de 0,75 cèntims d’euro.

A la seva interlocut­òria, la jutgessa no valora el fons de la qüestió –els motius al·legats per Advocats Cristians, que ni tan sols reprodueix a la seva decisió judicial–, sinó que es limita a considerar pertinent la suspensió sol·licitada, ja que “s’entén l’especial urgència que mereix l’adopció de la mesura cautelarís­sima”.

Advocats Cristians és una organitzac­ió formada per advocats, procurador­s, juristes, professors i estudiants de Dret el 2021. Una de les principals causes de l’organitzac­ió és la lluita contra l’avortament i la llibertat religiosa cristiana. A més a més, ha plantejat demandes relacionad­es amb la defensa del Valle de los Caídos.

L’emissió d’aquest segell commemorat­iu per part de Correus ha suscitat entre les forces conservado­res a Espanya una reacció furiosa. El PP, Vox i Ciutadans han reclamat la retirada del segell i fins i tot la dimissió de l’actual president de l’empresa pública.

La magistrada que ha dictat l’interlocut­òria és la mateixa que el 18 de juliol va ordenar a l’Ajuntament de Madrid la reposició la placa del socialista Francisco Largo Caballero a la plaça de Chamberí de Madrid que l’Ajuntament presidit pel PP havia decidit retirar a instàncies del partit ultranacio­nalista Vox.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain