La Vanguardia (Català)

Al racó de pensar

Els pericos passen de ronda a la Copa amb més problemes dels previstos contra el CD Rincón (0-3), un equip que milita a la Divisió d’Honor andalusa

- Carlos Ruiz

La Copa no va ser ahir l’oasi que esperava l’Espanyol, el respir després d’un tram inicial de temporada decebedora. Va ser una invitació per anar al racó de pensar durant l’aturada nadalenca. Els blanc-i-blaus van complir els pronòstics i van eliminar en primera ronda el CD Rincón (0-3), un modest club malagueny de Rincón de la Victoria, però van tenir molts més problemes dels previstos, multiplica­ts després de l’absurda expulsió per vermella directa de Dani Gómez al tall del descans, quan el marcador encara reflectia l’empat a zero inicial.

Les sensacions dels primers 45 minuts dels pericos no convidaven a l’optimisme. L’Espanyol era incapaç de generar ocasions davant la compacta defensa del líder del seu grup a la Divisió d’Honor andalusa, la sisena categoria del futbol espanyol. Diego Martínez va disposar un onze ple de suplents sobre la gespa de La Rosaleda, d’inici amb els jugadors del filial Villahermo­sa, Omar i Simo, però després de la represa, quan el drama planava sobre els espanyolis­tes, va tirar de titulars per salvar la papereta, entre ells Javi Puado, autor del primer gol. Edu Expósito va aclarir els fantasmes al minut 70 i Joselu va completar la nòmina de golejadors.

L’ímpetu dels malaguenys va curtcircui­tar en la primera part els visitants, espessos i sense idees en atac. Melamed va ser l’únic abans del descans amb capacitat per donar a conèixer el nom del porter local, Joki, que es va estirar un parell de vegades per desviar sengles trets del del planter. Malgrat la falta de gols, la situació semblava controlada per l’Espanyol fins que Dani Gómez va caure a terra per un cop sense pilota d’un rival que va quedar sense càstig. El madrileny, totalment

Dani Gómez va ser expulsat abans del descans per haver tocat amb massa ímpetu l’àrbitre

excitat en les protestes, va tocar amb massa força l’àrbitre, Pizarro Gómez, i va ser expulsat.

Amb un menys i davant 7.912 persones lliurades al seu equip en el partit més important de la seva història, la segona part requeria la millor versió perica. Llavors tot va canviar en el minut 49, perquè Toni Conejo va veure la vermella per una dura entrada per darrere a Edu Expósito.

De nou amb igualtat numèrica i ja advertit, l’Espanyol va fer un pas endavant i va començar a trobar espais en la defensa rival així que abaixava el to físic del Rincón. Els blanc-i-blaus tocaven amb més facilitat i finalment van obrir el marcador en una combinació que va iniciar Melamed amb Lazo i va rematar a plaer a la xarxa Puado a centre del gadità. Els malaguenys van ser incapaços de respondre al cop, només preocupats per defensar la seva àrea, i l’estocada definitiva els va arribar amb el golàs d’Edu Expósito en un xut des de fora de l’àrea després d’un córner. Amb dos gols de marge, els blanc-i-blaus van jugar a plaer, ja en la lona l’humil club andalús. Va debutar Kenneth i va sortir al camp Joselu, que va tancar el marcador amb un xut ras dins de l’àrea i va poder fer el quart en una rematada d’esperó que va marxar al pal.

A més, també va passar de ronda el Nàstic de Tarragona, que va superar a domicili el jRacing Rioja de la Segona RFEF amb gols de Lupu i Montes Arce (0-2) en la primera meitat. L’altre equip català que va jugar ahir, l’Olot, no va poder donar la sorpresa a casa contra un Llevant que ja tenia encarrilad­a l’eliminatòr­ia abans de la mitja hora amb un doblet de Roberto Soldado (0-4).

?? Daniel Pérez / EFE ?? L’Espanyol supera el CD Rincón a La Rosaleda i passa a la següent ronda de la Copa del Rei
Daniel Pérez / EFE L’Espanyol supera el CD Rincón a La Rosaleda i passa a la següent ronda de la Copa del Rei