La Vanguardia (Català)

La ciutat va patir el 2016 una onada d’atemptats

-

■ 12 de gener del 2016

Un terrorista suïcida, membre de l’Estat Islàmic, mata 12 turistes, gairebé tots alemanys, fent-se esclatar a prop de la mesquita blava, al centre històric d’Istanbul.

■ 3 de març del 2016

La policia turca mata a trets dues dones que han atacat disparant i amb granades un autobús de la policia antiavalot­s. Un grup d’extrema esquerra reivindica l’atac.

■ 19 de març del 2016

Un terrorista suïcida mata quatre persones fent-se esclatar davant d’una oficina municipal a l’avinguda Istiklal.

■ 7 de juny del 2016

L’explosió d’un cotxe bomba quan passava un autobús policial al centre d’Istanbul provoca 11 morts. El grup Falcons de la Llibertat del Kurdistan (TAK, en les seves sigles en kurd), una escissió del PKK, reivindica l’atemptat.

■ 28 de juny del 2016

Tres terroriste­s ataquen l’aeroport Atatürk d’Istanbul, primer a trets i finalment fan esclatar les seves armilles explosives. Assassinen 45 persones i deixen més de 230 ferits. Les autoritats turques acusen l’Estat Islàmic.

■ 9 de desembre 2016

Un doble atemptat reivindica­t altra vegada pel TAK deixa 44 morts, majoritàri­ament policies, i més de 150 ferits.

■ 1 de gener del 2017

Un terrorista irromp a la discoteca Reina, a la vora europea del Bòsfor, i metralla la multitud que hi celebra la nit de Cap d’Any. Hi ha 39 morts. L’atacant és Abdulkadir Masharipov, un uzbek de 28 anys i membre de l’Estat Islàmic. Fuig i no és detingut fins al cap de 17 dies.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain