La Vanguardia (Català)

Bolaños assegura que la reforma del Codi Penal no implica la impunitat

“Tothom respondrà davant la justícia pels seus delictes”, afirma el ministre

-

El ministre Félix Bolaños va defensar ahir a Segòvia que, amb la reforma del delicte de sedició al Codi Penal, “es garanteix que tothom respongui davant la justícia dels delictes que va cometre o que cometi”. El titular de la Presidènci­a, un dels personatge­s clau en la negociació entre els socis del Govern espanyol i ERC, va rebutjar que la reforma impliqui la impunitat.

“Hi havia un delicte en el nostre Codi Penal obsolet i antic que no estava ajustat als estàndards europeus” va afirmar el ministre durant un acte del PSOE.

Bolaños va sostenir que “a Espanya i a Catalunya es compleix la llei i es compleix la Constituci­ó quan governen els socialiste­s, excepte a la seu del PP”, va afegir, que va qualificar com l’“edifici Trump de Madrid”.

El partit socialista va desplegar tots els seus portaveus aquest cap de setmana per defensar la seva posició sobre la reforma del Codi Penal.

Al País Basc, el portaveu parlamenta­ri del grup socialista, Patxi López va defensar que la decisió de reemplaçar el delicte de sedició per un altre delicte de “desordres públics agreujats” i amb penes més baixes ha estat adoptada per un “Govern valent, que arrisca, perquè situa la convivènci­a per sobre de totes les altres coses i molt per sobre de la seva conveniènc­ia particular i els seus interessos partidiste­s”.

En línia amb el que va dir el president del Govern espanyol a l’entrevista concedida a La Vanguardia i publicada aquest diumenge, els portaveus socialiste­s han retret al PP la seva trajectòri­a al llarg del procés que, segons la seva opinió, no ha fet més que empitjorar la situació creada pels independen­tistes deixant exclusivam­ent en mans de la justícia la solució a un problema d’ordre polític.

En aquest sentit, Bolaños va enumerar tot el que va passar sota el mandat del PP: “Dos referèndum­s, una declaració unilateral d’independèn­cia, dues lleis de desconnexi­ó i aldarulls al carrer violents”.

Bolaños va lamentar que “els que governaven Espanya i Catalunya”, el PP i l’expresiden­t de la Generalita­t Carles Puigdemont, continuïn “atiant l’enfrontame­nt”, parlant “des de la rancúnia” i “polaritzan­t” perquè “volen la tensió” que es va viure llavors.

En contraposi­ció, va posar en relleu la posició del Govern actual, segons ell, partidari del diàleg i de “buscar solucions amb d’Europa”.c

El PSOE contraposa la seva gestió al que va passar el PP: “Aldarulls i una declaració d’independèn­cia”

El titular de la Presidènci­a lamenta que Puigdemont continuï “atiant l’enfrontame­nt”

 ?? PABLO MARTIN / EFE ?? Félix Bolaños, aquest diumenge a Segòvia
PABLO MARTIN / EFE Félix Bolaños, aquest diumenge a Segòvia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain