La Vanguardia (Català)

El sector conservado­r del CGPJ, en espera del que decideixi Llarena

-

En paral·lel al debat suscitat per la reforma del delicte de sedició discorre un altre dels assumptes pendents de la política espanyola: l’anòmala situació del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Constituci­onal, pendent de la renovació per imperatiu legal.

La comissió negociador­a del Consell que ha d’abordar la renovació de quatre membres del Tribunal Constituci­onal es reunirà dimecres per provar d’avançar en el nomenament de dos magistrats abans que s’acabi el 2022.

Durant el ple del Consell del 3 de novembre, el grup progressis­ta va posar sobre la taula el nom del magistrat del Tribunal Suprem José Manuel Bandrés com un dels candidats.

Els conservado­rs es van comprometr­e a analitzar l’aspirant i presentar un nom per ocupar l’altra plaça. L’instructor del procés al Tribunal Suprem, Pablo Llarena, es perfila com el favorit. No està garantit que ho accepti. El següent a la llista dels conservado­rs si Llarena la rebutja és el magistrat Julián Sánchez Melgar, segons l’agència Servimedia.

Els altres dos membres del Tribunal han de ser designats pel Govern central.

Simultània­ment a aquesta negociació, el Tribunal Constituci­onal té previst admetre a tràmit els pròxims dies el recurs del Partit Popular contra la reforma de que va aprovar la majoria al Congrés, que precisamen­t habilita el Consell General del Poder Judicial per nomenar aquests magistrats.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain