La Vanguardia (Català)

Fronts atlàntics i nuvolosita­t

- Alfred Rodríguez Picó Meteoròleg @AlfredRPic­o @MarcSilves­tre7

L’atmosfera comença a bellugar-se, agafa embranzida. Deixem enrere les masses humides del Mediterran­i que venien de l’est i que van inundar part del nord de Castelló i el delta de l’Ebre. A partir d’avui, s’imposarà la circulació atlàntica amb fronts avançant d’oest a est, desgastant-se a mesura que penetrin la Península i s’acostin al Mediterran­i. Com és habitual, a Catalunya hem d’esperar molta nuvolosita­t i més vent que pluja. Millor pedres a les butxaques que paraigües i per al cap de setmana roba d’hivern.

CATALUNYA. Augment dels núvols, més freqüents a comarques de Lleida amb plugims la pròxima nit a l’Alta Ribagorça. Demà núvols passatgers, pluges de tarda a l’oest, menys boires i terreny més ventilat per vent de ponent reescalfat, que elevarà la temperatur­a. Dimecres d’impàs en espera d’un front el dijous que obrirà la porta a una brusca refrescada el cap de setmana.

ESPANYA I EUROPA. Precipitac­ions a França, Irlanda i Islàndia. A partir de demà la inestabili­tat anirà a l’alça als països occidental­s i a mitjans setmana es produirà una descàrrega freda a l’Europa de l’est. Avui ruixats a Mallorca i Menorca, més dispersos al nord de la Península. Dimarts pluges organitzad­es al terç nord-oest amb vent sostingut i més núvols arreu.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain