La Vanguardia (Català)

Corinna s’atribueix funcions d’assessora del rei Joan Carles

- Mariángel Alcázar

Puntual a la cita, ahir dilluns es va començar a emetre, a través de diferents plataforme­s digitals, el tercer capítol del podcast Corinna and the King, en què Corinna Larsen s’atribueix funcions de consellera del rei Joan Carles. En la narració s’assegura que li mostrava “documents governamen­tals classifica­ts” i la mateixa Corinna ho emfatitza.

Al nou capítol, titulat Enveja, l’empresària relata com, quan ja sumaven dos anys de relació i ella, segons el guió que llegeix la narradora, “sempre estava disposada a ajudar, comença a influir en les decisions del rei, no només sobre el palau, també sobre Espanya”. “Em deia –afirma Corinna– ‘Pots veure de què va això?’, o que li redactés una carta en anglès o francès correctame­nt”. Al seu autoatribu­ït paper de consellera, Corinna arriba a afirmar que el rei Joan Carles no tenia ningú al costat que fes aquella feina, i oblida, pel que sembla, que existeix la Casa del Rei i que desenes de persones treballen per exercir aquestes funcions. “La meva influència sobre el rei va crear moltes enveges. Érem una parella poderosa”, diu. Per això indica que amb el temps “van ordir una revenja” contra ella.

El podcast també relata el moment en què Corinna va entrar a la Zarzuela. El rei, segons Corinna, volia ensenyarli com era la seva habitació per demostrar-li que la tenia plena de fotos seves, i, d’acord, amb la seva versió, la va fer recórrer el palau. “Tenia una porta electrònic­a perquè no passés la reina Sofia, ni ningú del seu equip”, explica sense tenir en compte que els qui sí que coneixen la Zarzuela la podrien desmentir punt per punt.

No falten referèncie­s a la reina Sofia. Corinna novel·la la primera visita a la Zarzuela, on va anar acompanyad­a per uns amics, entre ells un conegut director d’orquestra. Mentre feien el tour en un moment, segons Corinna, “desgraciad­ament la reina Sofia va irrompre en una de les sales amb cara de ràbia”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain