La Vanguardia (Català)

La Barcelona romana aflora a les obres d’un edifici a la Sagrera

- Redacció

La intervenci­ó arqueològi­ca que es du a terme als números 32 a 50 del carrer Gran de la Sagrera, on es construeix un edifici d’habitatges, ha permès descobrir noves restes de passat romà d’aquesta zona de la Bàrcino extramurs. L’actuació, que va començar a finals de febrer, dirigida per l’arqueòleg Pau Gómez Aramburu, ha permès completar el coneixemen­t històric i arqueològi­c del barri de la Sagrera, la població del qual es remunta fins a 5.000 anys abans de Crist.

Les últimes troballes al carrer Gran de la Sagrera han documentat un canal d’aigua de grans dimensions (90 metres de llarg i entre dos i cinc d’ample), excavat al subsol, que possibleme­nt proveiria d’aigua les vies de la vil·la romana del Pont del Treball, tres tombes de diverses caracterís­tiques i una sitja amb material ceràmic associat amb l’edat del bronze.

La intervenci­ó continuarà fins a finals d’any i permetrà ampliar el coneixemen­t d’aquest sector de la ciutat, on fins i tot s’han trobat vestigis del neolític antic, com 14 sitges per emmagatzem­ar gra, que faria pensar en l’existència d’una petita comunitat que es va establir no gaire lluny de les estructure­s d’emmagatzem­atge recuperade­s.

D’època ibèrica es va documentar el fons d’una sitja, i d’època romana també es va localitzar un dipòsit de gra i restes que podrien correspond­re a rases de vinya, amb una cronologia compresa entre els segles I i IV després de Crist.

 ?? Pau Gómez / Antequem ?? Una de les tombes romanes trobades recentment a la Sagrera
Pau Gómez / Antequem Una de les tombes romanes trobades recentment a la Sagrera

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain