La Vanguardia (Català)

Rocío Flores fa un pas endavant

La neta de Rocío Jurado crea influència i batalla per aconseguir un nom propi

-

Si parlem de crònica social, Rocío Flores ha tingut dos anys molt complicats, en què ha hagut de donar la cara mediàticam­ent per la seva família, a més d’enfrontar-se al dur testimoni de la seva mare en dues docusèries, que ha ressuscita­t episodis dolorosos en el passat de la jove de 26 anys. Delimitem encara més l’espai temporal. Fa just un any que la neta de Rocío Jurado donava la cara pel seu pare, Antonio David Flores, i la seva dona, Olga Moreno, en una concentrac­ió a Màlaga organitzad­a des d’un sector de la societat per denunciar l’assetjamen­t mediàtic que vivia la seva família. 365 dies després, el seu pare i Moreno s’estan separant, i tots dos tenen nova parella: ell ha refet la seva vida amb Marta Riesco, periodista de Telecinco i amiga de Rocío Flores, i Olga anunciava fa molt poc la relació amb el seu representa­nt, Agustín Etienne, que fins fa pocs dies també era el representa­nt la mateixa jove. Ara ja no. Sens dubte, un canvi de papers gens fàcil de pair, i cal afegir-hi el testimoni de Rocío Carrasco a televisió amb una docusèrie, en què ha ressuscita­t capítols especialme­nt dolorosos per a Flores, com ara la baralla que va provocar el seu distanciam­ent definitiu, o les acusacions de maltractam­ent i violència vicària cap al seu pare. Rocío Flores va entrar al món de la televisió per defensar Antonio David a Gran Hermano Vip, i més tard va fer la passa de participar en un reality tan extrem com Supervivie­ntes, que, com ella reconeix en una conversa exclusiva per a La Vanguardia, va ser “l’experiènci­a de la seva vida”. La malaguenya va perdre pes i va eliminar complexos físics amb l’ajuda del bisturí, aprofitant l’arribada al mitjà televisiu, en què l’exigència en la imatge sembla que és l’habitual. L’etapa més agitada de la seva família, aquest últim any, va coincidir amb la col·laboració a El programa de Ana Rosa, des d’on va viure algunes de les participac­ions més complicade­s després d’actuar com a altaveu dels seus, ja que va haver de tenir una responsabi­litat que no sempre li tocava.

Des que va començar la temporada, Rocío Flores negocia les condicions per continuar amb Ana Rosa, i desmenteix a la revista Lecturas que al seu moment hagués assegurat que l’havien acomiadat: “Ningú no m’ha fet fora de la televisió. Simplement, continua tot en l’aire”, puntualitz­a la jove.

Amb aquest context no és gens fàcil que Flores es decideixi a parlar molt amb cap mitjà, ja que sap que tot el que digui tindrà una transcendè­ncia que acabarà afectant la seva vida personal. És per això que ha decidit apartar-se temporalme­nt d’aquestes batalles, i invertir el temps en diferents projectes profession­als. “Si tot va bé, l’any que ve anunciaré un projecte que em fa molta il·lusió”, avança la malaguenya, que, a les xarxes socials, s’ha convertit en un referent.

Té gairebé 800.000 seguidors al compte d’Instagram, tot i que ella rebutja l’etiqueta d’influencer per definir la seva tasca. Rocío Flores és conscient que és un personatge públic i que això ajuda molt més a visibilitz­ar la seva feina, i creu que la naturalita­t que mostra a les publicacio­ns ha estat clau per aconseguir tants seguidors. “Sempre que puc miro de mostrar com és la meva vida real, sense artificis”, explica.

La neta de Rocío Jurado, que estudia un grau superior de màrqueting i publicitat, és una persona tímida, un caràcter que, unit a les seves reconegude­s insegureta­ts, no sempre ha anat a favor seu: “El que transmeto a través de la pantalla és una altra cosa del que realment soc”, comenta la malaguenya.

Com la seva àvia, Flores també és un referent en el sector de la manicura, per això el cap de setmana passat es va estrenar com a padrina del congrés Golden Nails que es va celebrar a Barcelona, on va tenir un paper destacat a la gala de lliurament de premis. “M’ho he pres com un repte perquè és una cosa que no havia fet mai i estic molt il·lusionada”, reconeix per a aquest mitjà. Com a aperitiu, aquest dia va ser entrevista­da a la catifa vermella per la nova parella del seu pare, Marta Riesco, reportera enviada pel programa Fiesta per immortalit­zar davant de les càmeres l’esperat moment. Després d’uns primers compassos de tensió una vegada que es va fer pública la relació del seu pare amb la periodista d’amagat d’Olga Moreno, les dues dones han segellat la pau i ara mateix tenen molt bona relació.

Més difícil sembla l’acostament amb la seva mare, que no descarta donar-li una resposta pública algun dia: “Parlaré el dia que en tingui ganes i em senti més forta”. Paraula de tercera generació: en aquest cas, en el nom de... Rocío Flores. Sense treva a la vista.

La jove viu un desgast mediàtic pel testimoni de la seva mare i les trames familiars

 ?? ?? al cHngrés GHlden Nails, Hn va ser el centre d’atenció dels mitjans
al cHngrés GHlden Nails, Hn va ser el centre d’atenció dels mitjans
 ?? ??
 ?? E/PAz EANMEd ??
E/PAz EANMEd

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain