La Vanguardia (Català)

La selecció més coherent

-

La llista dels jugadors de la selecció espanyola que aniran al Mundial de Qatar no és un rànquing dels 26 millors futboliste­s espanyols de la Lliga. És la selecció dels homes que el tècnic creu que competiran més bé a la Copa del Món. Com ho decideix? En funció d’un esquema de joc ja establert i la confiança en un grup que ha estat capaç d’esborrar les ombres de l’últim Mundial. Luis Enrique ha capgirat la selecció i la llista no sorprèn a ningú. Estiguin d’acord o no amb els que hi van.

En el cas de la porteria no hi van ni Kepa ni De Gea, perquè l’aposta del selecciona­dor és molt clara per Unai Simón. Tots tres són porters excel·lents, però el porter de l’Athletic no tindrà pressió. Només el podria apartar de la titularita­t una lesió. Gerard Piqué i Sergio Ramos van ser els centrals que més van jugar al Mundial de Rússia i, malgrat que són portentoso­s, no formen part del nucli nou de la selecció.

Alba és el millor lateral esquerra als últims deu metres, on s’ha de decidir a qui se li dona la pilota i com. Juntament amb Gayà han estat fixos a l’esquema de Luis Enrique. Canales ho ha brodat al Betis, però l’entrenador ha preferit la força i la capacitat de pressió del valenciani­sta Carlos Soler, ja amb Pedri com el gran catalitzad­or i la força de Gavi com a interior. Diuen que podria haver subs

La llista de Luis Enrique no és un rànquing de quins són els millors 26 jugadors de la Lliga

tituït Koke, però són dos models diferents d’execució enmig del camp.

Davant es qüestiona que no hi hagi un segon davanter centre com Morata, i que podria ser Borja Iglesias, que ha tingut un molt bon any. Però hi ha Ansu Fati com a segon nou, i sense ser titular amb Xavi sempre ha tingut almenys dues grans oportunita­ts quan ha sortit els últims minuts. Aspas també és reclamat, però a la selecció o a altres clubs no ha arribat al nivell impression­ant que ha tingut al Celta. Ferran Torres li permet jugar a la banda o com a nou igual que Asensio, amb un gran xut, com Dani Olmo. Yéremi Pino dona velocitat, com Nico Williams, i Sarabia és un fix.

Luis Enrique ha fet una selecció d’autor, un equip competitiu, per jugar al que va definir quan va arribar i coherent amb la trajectòri­a en les convocatòr­ies i amb el grup que s’ha anat forjant per allunyar les ombres del Mundial de Rússia. Un bloc molt jove, que té molt futur, amb peces veteranes, que no és favorit a la Copa de Qatar, però que pot arribar a jugar set partits, encara el grup inicial sigui molt més dur del que sembla. Cada aficionat és un entrenador. Hi ha tantes llistes com gent que estima el futbol, però la selecció més bona és la que hi ha. Aquest ha de ser l’esperit general el dia després de donar-la.

 ?? Santi Nolla ??
Santi Nolla

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain