La Vanguardia (Català)

El Parlament amonesta Dalmases i li posa una multa de 600 euros

- Julio Hurtado

No es pot dir que hagi estat salomònica: la sanció imposada a Francesc de Dalmases per intimidaci­ó a una periodista de TV3 en una entrevista a Laura Borràs no ha acontentat gairebé ningú.

La Mesa va quedar dividida ahir per la meitat i el vot diriment de la vicepresid­enta Alba Vergés, que exerceix les funcions de presidenta des que Borràs va ser suspesa, va servir per imposar una multa de 600 euros a Dalmases, a més d’amonestar-lo per la seva actitud “reprovable”.

Es tracta de la mínima sanció econòmica prevista al codi de conducta dels diputats per a una infracció lleu, que és com la va qualificar la comissió que va examinar el cas. Amb tot, la intenció era resoldre-ho amb una amonestaci­ó pública que, a parer del PSC, “no és una cosa simbòlica” perquè queda registrada per sempre més al butlletí oficial. Però la CUP va voler elevar el càstig i va arrossegar ERC. Al final, tres a tres i el vot de Vergés inclinant la balança.

És la primera vegada que un diputat del Parlament és sancionat aplicant el codi de conducta, tot i que Dalmases pot sol·licitar a la Mesa una reconsider­ació.

Els diferents grups de la Cambra discrepen de la idoneïtat d’una sanció que arriba arran d’uns fets ocorreguts fora del Parlament, i mentre que els comuns es pregunten per què el diputat no ha dimitit encara, Ciutadans tem una “caça de bruixes” a partir del precedent.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain