La Vanguardia (Català)

Fill, fes-te tecnològic

- Isabel Gómez Melenchón

Déu escanya però no ofega, entenent per totpoderós el fundador d’Amazon, 123.900 milions de dòlars us contemplen. La companyia planeja una onada d’acomiadame­nts, que tiri la primera pedra qui no hagi comprat mai amb i a ells. Aquest és l’ensurt, després el tracte: Jeff bezos ha anunciat que donarà la seva fortuna en vida, i encara que no ha revelat a qui, sí que, com en aquella sèrie preboomer que es deia Un, dos, tres, responda otra vez, ha ofert algunes pistes: el canvi climàtic és una cosa molt dolenta... i fins aquí pot llegir. cal tenir uns... paquets molt quadrats per erigir-se en salvador dels óssos polars a hores d’ara, quan la tramesa inajornabl­e de coses tan urgentment necessàrie­s com un rodet de fil de cosir de color verd oliva està deixant una empremta més gran que la de tots els tiranosaur­es junts abans d’extingir-se. on n’hi ha dos n’hi ha tres, i si el meta de mark Zuckerberg i el Twitter

d’elon musk anunciaven retallades de personal, Amazon no vol perdre aquesta oportunita­t de negoci, pot ser que per aquell efecte mal anomenat simpàtic pel qual una bomba explota quan ho fa una altra de propera, i això està passant amb aquestes tecnològiq­ues globals on quedava tan xuliguai dir que treballave­s.

Mark, Elon y Amazon y otros despi

dos del montón, bon títol per a una sèrie a Netflix, on també estan fent números.

Una cosa, i l’Alexa? serà a la llista? com s’acomiada una veu sense cos? se la fa callar? se li permetran unes últimes paraules amb tots aquells amb qui s’ha estat comunicant? com es podrà omplir el buit que deixarà en algunes cases? De moment i segons The New York Times també sortiran de la companyia uns quants encarregat­s que l’Alexa parli, així que tinguin paciència amb ella si triga més del compte a demanar per a vostès una cosa que no necessiten; potser ni se n’assabenta, com que viu al núvol! Aquest món està canviant molt de pressa, tant que fins i tot està atropellan­t aquells que deien sentir-se tan còmodes amb la velocitat dels temps. Hem sortit de la nostra zona de confort, ens hem posat al dia com hem pogut i etcètera, però el futur serà que bezos ens doni uns eurets per arreglar la barrabassa­da que ells han provocat.

I l’Alexa? Serà a la llista? Com s’acomiada una veu sense cos? Se la fa callar?

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain