La Vanguardia (Català)

Ayuso proposa retirar ara les videoconsu­ltes per posar fi a la vaga

-

El Govern de la Comunitat de Madrid va proposar ahir d’eliminar l’ús de les videotruca­des de les urgències extrahospi­talàries per atendre pacients en substituci­ó d’un metge durant una nova reunió amb el sindicat Amyts per posar fi a la vaga que manté el personal d’aquest servei.

Després de nou dies de vaga per part dels sanitaris de les urgències extrahospi­talàries de Madrid, la trobada entre el comitè de la vaga i la representa­nt de Sanitat de la Comunitat de Madrid no va servir per trobar una solució i posar fi al conflicte.

A més, la Comunitat va proposar ahir que 49 centres d’urgències extrahospi­talàries s’obrissin amb equip complet i 29 passessin a anomenar-se centres de continuïta­t, on no hi hauria metge, i que es dedicarien a tasques d’infermeria. Els representa­nts sindicals no van veure ateses les seves reclamacio­ns amb aquestes propostes i per això van decidir mantenir la vaga ja iniciada, i van anunciar que l’ampliaran el 21 perquè s’estendrà als metges de primària i als pediatres. Malgrat l’afirmació de dilluns de la presidenta autonòmica Isabel Díaz Ayuso de pal·liar el problema tan ràpid com sigui possible, per part de la Comunitat de Madrid el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, no va acudir a la reunió amb els sindicats. Només s’hi va presentar la directora general de recursos humans del Sermas, Raquel Sampedro.

Les parts van acordar veure’s els pròxims dies per acostar posicions i desencalla­r la greu crisi sanitària que experiment­a la Comunitat de Madrid.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain