La Vanguardia (Català)

Madrid vol continuar captant visitants amb l’ornamentac­ió festiva

- CONCHI LAFRAYA

L’Ajuntament de Madrid encendrà els llums de Nadal dijous 24 de novembre a les 7 del vespre. El pressupost s’acostarà als 4 milions d’euros. L’objectiu del Consistori que dirigeix l’alcalde José Luis Martínez-Almeida és captar visitants durant el mes de desembre, com abans de la pandèmia (l’últim mes del 2019 van anar a la capital més de 863.000 turistes). Per això, s’il·luminaran 230 emplaçamen­ts i es repartiran per la capital 6.700 cadenetes, 115 cirerers i 13 arbres grans lluminosos, entre els quals destacarà l’avet natural gegant ubicat a la plaça España.

També es mantindran els tradiciona­ls pessebres figuratius, la gran bola ubicada a la confluènci­a del carrer Alcalá amb la Gran Via i la menina gegant lluminosa de 10 metres d’alçària. A més, es guarda alguna sorpresa més per a aquest any.

Tot i que la il·luminació arribarà a més de 230 emplaçamen­ts de 21 districtes, el més vistós és l’enllumenat de la zona centre, és a dir, la Castellana, el barri de Salamanca i tot el centre històric, amb punts ben assenyalat­s com la plaça Major o la Puerta del Sol.

Ara per ara no s’han anunciat mesures d’estalvi d’energia per als llums de Nadal. Al contrari, l’alcalde va anunciar la setmana passada que els autobusos de l’Empresa Municipal de Transport seran gratuïts des de divendres 25 fins a diumenge 27 de novembre.

 ?? LV ?? La menina gegant es tornarà a il·luminar aquest Nadal
LV La menina gegant es tornarà a il·luminar aquest Nadal

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain