La Vanguardia (Català)

A Nadal, el torneig de Mestres no se li posa bé

Tennis El manacorí lliurau na altra derrota, ara contra Fel ix Auger-Alia s si me, i qued afor adela cita d eles vuit raquetes

- Sergio Heredia

Què li ha de dir Toni Nadal a Felix Auger-Aliassime, el seu deixeble, quan aquest s’enfronta a Rafael Nadal?

El paquet bàsic consistiri­a a esprémer el primer servei i impedir que el manacorí prengui el control del punt, arraconi el canadenc i l’obligui una vegada i una altra a colpejar de revés. Dit i fet.

Toni Nadal es remou al seient, a la llotja d’Auger-Aliassime (22), i comença el partit, la segona jornada del Grup Verd a la Copa de Mestres, i el canadenc diversific­a els primers serveis, ara a la cantonada, ara a la T, mentre va sumant aces. En porta dos en el primer joc i un altre en el tercer (quan s’apunta el primer set, en 54 minuts, el canadenc ha acumulat set serveis directes per cap de Nadal), de manera que el manacorí es veu com en el seu malaguanya­t debut, diumenge, quan perseguia cops fantasmagò­rics contra Taylor Fritz (llavors va perdre per 7-6 (3) i 6-1). La Copa de Mestres no és el fort del manacorí.

És tard al calendari. L’agafa minvat físicament ia més es competeix sobre una superfície ràpida i a cobert. Aquest és el territori dels potents en el servei, jugadors que abunden en el grup, com Taylor Fritz o com Auger-Aliassime, i Nadal (amb aquesta derrota, per 6-3 i 6-4, ja suma quatre caigudes seguides, una cosa inèdita des del 2009) es veu fora del seu hàbitat.

Ni juga ni el deixen jugar, i ho podem comprovar en el vuitè joc, quan el canadenc (sisena raqueta, un dels membres més acreditats de la Next Gen) li trenca el servei i ja comença a navegar amb vent de cua. Llastat per les circumstàn­cies, Nadal no té opcions, i encara menys quan Auger-Aliassime s’inspira. Si al canadenc li entra el primer servei, no hi ha manera. A la meitat del segon set, suma tres aces més d’una tirada en un sol joc. Auger-Aliassime serveix a 218 km/h, com esbrinar cap a on sortirà la pilota?

Nadal prova d’anticipar-se quan resta, de vegades veu la llum al segon servei, però el canadenc no abaixa el ritme i el maltracta i li complica la vida en aquesta Copa de Mestres a Torí, la seu del torneig de les vuit millors raquetes durant els pròxims cinc anys.

Catorze aces acaba acumulant el canadenc, per un de sol de Nadal, una rèmora insuportab­le en el territori dels bons.

Ja de nit, Nadal va quedar fora del torneig. Casper Ruud va derrotar Taylor Fritz en tres sets: 6-3, 4-6 i 7-6 (6).

En realitat, eren massa les caramboles que necessitav­a el manacorí, un galimaties per a un tennista acostumat a gestes superlativ­es. Ja no és possible.

 ?? HUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters ?? Rafael Nadal acomiadant-se del públic del Pala Alpitour ahir a Torí
HUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters Rafael Nadal acomiadant-se del públic del Pala Alpitour ahir a Torí

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain