La Vanguardia (Català)

‘Aló Luis Enrique’

- Joaquín Luna

El selecciona­dor Luis Enrique s’ha fet streamer a fi d’establir “una relació directa” amb els aficionats, a qui podrà transmetre que quan la pilota no vol entrar no entra, que ell i Espanya són així o tots els tòpics i excuses que consideri oportuns per guanyar-se l’aficionat, sobretot si van mal dades.

El debut és admirable per el moment elegit: la fase final del Mundial. Un exemple per als nens i nenes de tot Espanya que addueixen falta de temps per fer els deures. Si a Luis Enrique li sobra temps en ple Mundial per fer-se streamer, com no pot un nano fer els deures encara que tingui classes de judo, taller de guitarra espanyola i altres extraescol­ars?

Luis Enrique és molt lliure d’imitar el gran Hugo Chávez, partidari de les tres P (a l’amic, plata; a l’indiferent, pal; a l’enemic, plom) i de dirigir-se “directamen­t” al poble, de tu a tu, a través del programa Aló presidente, que li permetia perorar sobre la seva Veneçuela, que anava de conya, sense que cap reporter pogués empipar amb preguntes sobre la pauperitza­ció, la corrupció o que malament que pintava l’avenir dels seus estimats veneçolans.

A Luis Enrique, esclar, els periodiste­s el carreguen –jo també estic fins als collons de tots nosaltres– i ha vist en la tècnica de l’estruç –animal streamer per excel·lència– una manera de fer-se col·lega de l’aficionat i evitar explicacio­ns.

El selecciona­dor Luis Enrique vol pontejar els periodiste­s i demostrar que la societat no necessita el periodisme, com opinava l’enyorat Comandante. Visca la transparèn­cia!

Quan Gerard Piqué va anunciar la retirada, el FC Barcelona va dir que hi hauria una roda de premsa del president Laporta i el capità Piqué per donar explicacio­ns. Mentida. Fake. Ni es va fer ni es farà.

I l’opinió pública que s’acontenti amb un publirepor­tatge del jugador.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain