La Vanguardia (Català)

Nova vida a Perucchi

Un inversor francès compra el productor de vermut de Badalona com a primera pedra d’un grup internacio­nal de begudes espirituos­es

- a o r ina

El migrant italià Augustus Perucchi va fabricar a Badalona el primer vermut de què es té constància a Espanya. En un segle i mig, l’empresa fundada el 1876 va desenvolup­ar una àmplia gamma de vermuts i licors, va viure anys d’esplendor, crisi i decadèncie­s fins que un concurs de creditors la va portar a la liquidació i venda de la unitat productiva a dos empresaris catalans del sector, Álex Soler Kettlitz i Eduardo Vidal-Ribas Flo, el 2017.

Amb l’experiènci­a dels nous propietari­s en diferents distribuïd­ores i en cellers com Codorníu, Bacardi i Martini & Rossi, entre d’altres, Perucchi va aconseguir deixar enrere les penúries del concurs i mantenir la fàbrica i les vendes. Però, per una companyia relativame­nt petita, que necessita tenir una distribuci­ó capil·lar per créixer, la falta de recursos financers feia molt difícil la continuïta­t en solitari. Per això els seus amos acaben de vendre la firma a un grup inversor liderat per JeanNoël Reynaud, fundador i conseller delegat de Magellan & Cheeers.

Aquesta empresa francesa pretén construir un grup europeu fabricant i distribuïd­or de vermuts, begudes espirituos­es i licors de qualitat, fortament arrelats al territori, i fer-los créixer. “Hi ha una forta tendència de consum cap a marques petites, regionals, de quilòmetre zero, respectuos­es amb el medi ambient i la sostenibil­itat i pròximes a la gent”, afirma Reynaud.

Perucchi ara compta amb la fàbrica de Badalona, uns 20 treballado­rs a la plantilla i unes vendes que no superen els 5 milions d’euros. Però el més important pel nou propietari és que manté intacte “un ADN, una identitat que la fa idònia per al que buscàvem: marques amb potencial de creixement i en un mercat en què s’aprecien les coses bones”, afegeix el directiu.

La compravend­a involucra els dos antics socis, que han percebut una quantitat no revelada en efectiu, però que es queden a la companyia per liderarla durant la nova etapa i, òbviament, percebran un segon pagament en funció de l’acomplimen­t futur de l’empresa. De moment Reynaud assegura recursos per capgirar els números, sobretot pel que fa a les vendes.

“L’estratègia que tenim sobre la taula ha establert tres prioritats molt clares: la distribuci­ó, la distribuci­ó i la distribuci­ó”, comenta, absolutame­nt de debò. Toca sortir al carrer, trucar a la porta, vendre. L’objectiu, mentre Magellan & Cheers cerca noves empreses que comprar, és que Perucchi quadrupliq­ui els ingressos en els pròxims cinc anys.

L’empresa, amb uns 20 treballado­rs, ara factura gairebé 5 milions i el pla és quadruplic­ar vendes en cinc anys

 ?? Joan Mateu Parra /   ootin ?? Jean-Noël Reynaud als cellers de Perucchi, a Badalona, que acaba de comprar
Joan Mateu Parra / ootin Jean-Noël Reynaud als cellers de Perucchi, a Badalona, que acaba de comprar

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain