La Vanguardia (Català)

Prova de càrrega de vehicles elèctrics sense contacte

- D. Guerrero

La tecnologia dels punts de càrrega elèctrica evoluciona amb gran rapidesa. Tanta que algunes empreses s’exclamen quan veuen com la infraestru­ctura d’última generació instal·lada fa uns quants mesos ja s’ha vist molt millorada poc després.

El darrer crit a l’Smart City Expo World Congress és la càrrega per inducció. Es tracta d’una placa de tot just un parell de metres quadrats instal·lada a terra i que transferei­x l’energia sense contacte a una altra placa que el vehicle porta acoblada a la part inferior. En cap moment no es toquen ni ningú ha d’activar res, n’hi ha prou d’aparcar-hi a sobre.

L’Àrea Metropolit­ana de Barcelona (AMB) ho està provant com a part d’una prova pilot dins del projecte europeu User-Chi, amb una primera aplicació molt limitada però també un horitzó al davant molt ampli. “Aquest és el primer granet de sorra d’una tecnologia que pot acabar permetent la recàrrega mentre se circula”, destaca Carles Conill, director de serveis de mobilitat sostenible de l’AMB. Les microplata­formes de taxis que es volen crear a la capital catalana són vistes pels responsabl­es metropolit­ans com un dels llocs perfectes per a la seva instal·lació. Una altra prova pilot vinculada es durà a terme a l’aparcament de Barcelona Serveis Municipals (BSM) a Sarrià. El conductor que aparqui el seu vehicle podrà escollir a l’aplicació mòbil si vol carregar de manera instantàni­a o programar-la per a les hores de menys demanda energètica, amb el consegüent estalvi econòmic per a l’usuari.•

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain