La Vanguardia (Català)

L’Ajuntament estudia fer pisos socials als colomars de la Rambla

- Luis Benvenuty

El govern de l’alcaldessa Ada Colau estudia la possibilit­at de muntar pisos socials als antics colomars i porteries dels terrats de la Rambla.

Fa pocs dies l’associació de veïns i comerciant­s Amics de la Rambla va proposar en aquest diari d’augmentar el parc d’habitatge públic de Barcelona mitjançant la instal·lació de pisos prefabrica­ts tipus Aprop a les finques del passeig. Parlem de contenidor­s marítims reciclats. L’Ajuntament ja en va habilitar uns quants al barri Gòtic. “I si les rendes repercutei­xen en les comunitats – va afegir Fermín Villar, d’Amics de la Rambla–, els propietari­s podran conservar millor els edificis”. I d’aquesta manera podrien oferir-se uns cent pisos públics. A l’última comissió municipal d’Urbanisme, responent a una pregunta dels regidors de Ciutadans, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, la comuna Janet Sanz, va assegurar que el Consistori està consideran­t aquesta proposta, “sempre amb l’objectiu d’augmentar l’oferta d’habitatge assequible a la ciutat”.

Però l’Ajuntament de Barcelona no ha de comprovar únicament si potser els terrats de la Rambla poden suportar el pes dels contenidor­s marítims. La tinenta d’alcalde Sanz va detallar que “encara cal veure com urbanístic­ament parlant aquesta proposta no fa incrementa­r les edificabil­itats, que s’haurien de compensar amb zones verdes a l’àmbit de la Rambla”. En tot cas, Sanz no descarta modificar les normatives si d’aquesta manera Barcelona guanya habitatge assequible.•

 ?? ?? Un colomar en un terrat d’una finca de la Rambla
Un colomar en un terrat d’una finca de la Rambla

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain