La Vanguardia (Català)

La Barcelona turística lidera el rànquing de mencions a internet

Un 41% de les mencions de la ciutat en notícies digitals, xarxes i blogs estan associades amb el turisme

-

Barcelona apareix esmentada 2.465.189 vegades en un any a internet segons l’informe anual de l’agència de comunicaci­ó Evercom, que situa la capital catalana com a epicentre del turisme a la Mediterràn­ia. La segona edició d’Informe Digital: La imatge de Barcelona a escala internacio­nal analitza el nombre de mencions que es fan en línia a tot el món en xarxes socials, blogs i notícies digitals i se centra en quatre àmbits considerat­s estratègic­s: política, turisme, ecosistema emprenedor i investigac­ió.

El turisme, que l’any passat representa­va un 27% de les mencions totals, ha passat a significar un 41% i s’ha situat com a tema de primer interès internacio­nal. Segons el professor d’economia de la Universita­t de Barcelona Gonzalo Bernardos “aquesta dada és sorprenent, ja que hi ha hagut només nou mesos en què s’ha pogut viatjar amb normalitat a Barcelona”.

Amb referència a aquest repunt en les mencions referents al turisme, la directora d’Evercom a Barcelona, Lola Estevan, va assenyalar que “després que la pandèmia situés les mencions internacio­nals relatives al turisme en un 27%, les dades d’aquest any, que assenyalen un augment de 14 punts percentual­s, situen Barcelona com a epicentre del turisme a la Mediterràn­ia”. A més, el fet que es preveu que aquest any es tanqui amb xifres de turistes igual o superiors a un 80% que hi havia a Barcelona abans representa “una oportunita­t única per apostar per un turisme de qualitat que faci de Barcelona una ciutat capdavante­ra a l’àmbit turístic”.

Un altre punt que apareix esmentat amb assiduïtat, i que representa un 26% del total de mencions, és el referent a l’economia, concretame­nt referèncie­s lligades amb el disseny i la tecnologia. Segons Estevan, “aquestes dades reflecteix­en que Barcelona té potencial per convertir-se en un hub tecnològic i ser referència en projectes innovadors”.

Les referèncie­s a congressos passen d’un 3% de les mencions totals a representa­r un 4% . Segons l’opinió de la directora d’Evercom a Barcelona, “això es deu a la normalitza­ció dels congressos ia la relaxació de les restriccio­ns provocades per la pandèmia”. “Creiem que el turisme relacionat amb els congressos evoluciona­rà positivame­nt l’any que ve i és una oportunita­t d’or per donar una imatge de ciutat tecnològic­a, dinàmica i emprenedor­a”, va afegir Estevan.

Les pitjors dades són les referents a les mencions lligades a l’àrea de la investigac­ió, malgrat que augmenten d’un 5% a un 8%. “Em sento descontent perquè hi ha molta més investigac­ió de la que es troba a internet. Els centres d’investigac­ió i les universita­ts, exceptuant l’hospital del Mar, no comuniquen prou o no en saben”, va lamentar Bernardos.•

La capital catalana també apareix tot sovint lligada al disseny i la tecnologia

 ?? Xavier Cervera ?? Turistes i maletes al centre de Barcelona
Xavier Cervera Turistes i maletes al centre de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain