La Vanguardia (Català)

Les muses que inspiren Pirelli

Emma Summerton fotografia 14 top models per al calendari del 2023

-

Pirelli ha presentat a Milà el seu cèlebre calendari per al 2023, pel qual desfilen algunes de les millors top models del moment. Karlie Kloss, Bella Hadid, Cara Delevingne, Emily Ratajkowsk­i, Lila Moss, Guinevere van Seenus, Lauren Wasser, Ashley Graham, Precious Lee, Sasha Pivovarova, Adut Akech, Kaya Wilkins, Adwoa Aboah i He Cong es converteix­en en les muses d’Emma Summerton, la cinquena fotògrafa que participa en el cèlebre almanac.

El títol de la 49a edició del calendari, Cartes d’amor a la musa, vol celebrar la “potència creativa”, fortalesa i passió de la dona, i després de vuit anys les models profession­als en tornen a ser les úniques protagonis­tes. La fotògrafa australian­a ha explicat que va afrontar el repte de The Cal tornant “a l’arrel etimològic­a de la paraula musa, que en el seu origen representa­va el mateix artista a la recerca d’inspiració (...) la idea era retre homenatge a aquestes dones extraordin­àries i crear un món on representa­r-les”. Karlie Kloss és la musa de la tecnologia, “a qui li encanta ensenyar programaci­ó en un paisatge futurista de realitat virtual”. La top model, que està casada i té un fill amb Joshua Kushner, germà de Jared Kushner (gendre de Donald Trump), ja va participar en el calendari Pirelli del 2013. Bella Hadid, germana petita de la també model Gigi, debuta al calendari com un follet “que només revela de si mateixa el que vol que se sàpiga”, en paraules de Summerton.

També és la primera vegada d’Emily Ratajkowsk­i, divorciada recentment de l’actor Sebastian Bear-McClard. Ella és la musa escriptora, representa­da amb els dos costats de la cara reflectits en un mirall, com si preguntés “quin creus que soc realment?”. Adut Akech, la caçadora de somnis, ja havia estat en l’edició del 2018 amb altres personalit­ats negres com Sean Combs, Whoopi Goldberg, RuPaul o Naomi Campbell. En aquesta edició, “encarna la història poètica de la seva vida de redempció”, ja que va néixer mentre la seva mare fugia de la guerra civil del sud del Sudan. L’activisme està representa­t per Ashley Graham, mare de tres fills que ha trencat barreres com a model de talles grans i ha generat un gran debat sobre la tirania dels cossos.

Lauren Wasser, l’atleta, és un altre exemple de la voluntat d’inclusió del calendari, per al que posa com una reina llesta per a la batalla. Va perdre les dues cames el 2012 després de patir una síndrome de xoc tòxic.•

 ?? Xmili ratajkowsk­i ??
Xmili ratajkowsk­i
 ?? Pirelli ??
Pirelli
 ?? ??
 ?? Emma Summerton ??
Emma Summerton
 ?? Emma Summerton ??
Emma Summerton
 ?? Pirelli ??
Pirelli

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain