La Vanguardia (Català)

La participac­ió de Shakira en el Mundial està en l’aire

La cantant podria no anar-hi arran de les crítiques

- ALBERT DOMÈNECH

Shakira anirà al Mundial de Qatar? És un dels grans dubtes que va començar a planar les últimes hores després que des del seu entorn es difongués que la cantant colombiana hauria fet un pas enrere per les crítiques rebudes per formar part de la cerimònia d’inauguraci­ó de l’esdevenime­nt futbolísti­c prevista per diumenge. Al tancament d’aquesta edició, no hi ha hagut cap comunicat oficial de la intèrpret de Barranquil­la, per això caldrà esperar a les pròximes hores per veure si finalment Shakira completa la quarta participac­ió en un Mundial després de ser a Alemanya (2006), Sud-àfrica (2010) i el Brasil (2014).

El debat sobre la falta de drets socials fonamental­s a Qatar ha regatejat l’univers futbolísti­c, per acabar esquitxant el sector de l’espectacle, després del testimoni recent de Rod Stewart, que va assegurar que va refusar un milió de lliures per actuar en l’esdevenime­nt en un país que no respecta determinad­es llibertats i drets humans. El punt de mira s’ha traslladat automàtica­ment a una Shakira que sí que havia confirmat que seria a dalt de l’escenari a la cerimònia inaugural de diumenge. Un rierol d’opinions que han anat mutant en un tsunami les últimes hores, motiu pel qual l’artista colombiana es podria estar plantejant fer un pas enrere i negar la seva presència a Qatar.

A ningú no se li escapa que Shakira sempre ha estat una persona profundame­nt compromesa amb les desigualta­ts i els drets humans, com demostra el fet de tirar endavant la seva pròpia fundació, Pies Descalzos, creada el 1997 amb l’objectiu d’ajudar els nens desfavorit­s del seu país, a través d’eines potents com ara el sector educatiu. Shakira es troba ara mateix en un bon moment de popularita­t, amb la seva marca reforçada després de la separació del futbolista Gerard Piqué, episodi en què molts han volgut posicionar-se al costat de la cantant colombiana. És un any especialme­nt inestable en aquest sentit per a la cantant, que després dels problemes amb Hisenda va veure com la seva marca personal va quedar una mica afectada, per després tornar a remuntar quan van sortir públicamen­t les infidelita­ts de la seva ja exparella. La cantant, que està afrontant un dels seus anys més complicats, també per la salut del seu pare, se sent una mica més alleujada després d’arribar a un acord amb Piqué sobre la custòdia dels seus fills, i tot i que els seus plans immediats passen per traslladar-se a viure a Miami, bressol de la música llatina, i centrar-se en el llançament del seu nou disc l’any que ve, encara té maldecaps importants, com per exemple el judici pendent per Hisenda o, en les pròximes hores, explicar al món una decisió que li pot aportar gran visibilita­t i beneficis econòmics, però que també podria perjudicar la seva marca personal. Negoci o enfortimen­t de la seva imatge, aquest és ara mateix el debat intern que hi ha sobre la taula.

Després de la negativa de Rod Stewart, el focus s’ha posat en la colombiana

 ?? . ??
.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain