La Vanguardia (Català)

Els correspons­als de la guerra d’Ucraïna, premiats per l’AMI

L’Associació de Mitjans d’Informació destaca la seva feina per conèixer “els fets que estan transforma­nt la història d’Europa”

-

L’Associació de Mitjans d’Informació (AMI) ha reconegut la tasca dels correspons­als dels mitjans de comunicaci­ó espanyols que han cobert la guerra a Ucraïna per la “indispensa­ble tasca” informativ­a que han desenvolup­at. Els premis es lliuraran l’1 de desembre a la conferènci­a anual, Claves 2023, i, segons l’associació, la tasca que han fet els periodiste­s ha estat “perquè els ciutadans puguin conèixer a través del seu testimoni els fets que tristament estan transforma­nt la història d’Europa”.

La junta directiva de l’associació està integrada pels principals editors espanyols i actuen com a interlocut­ors dels mitjans d’informació espanyols davant les institucio­ns nacionals i internacio­nals i les associacio­ns de mitjans al món.

“Aquestes informacio­ns afecten la condició de la persona humana, la capacitat de pensament i judici crític i contribuei­xen a crear la nostra consciènci­a col·lectiva. Perquè la feina del

periodisme és bàsica per a la societat. Sense informació no hi ha llibertat”, apunta Irene Lanzaci, la directora general d’AMI.

D’aquesta manera, l’Associació de Mitjans d’Informació ha premiat la tasca dels 54 periodiste­s que informen actualment o han informat sobre el terreny des del començamen­t de la guerra d’Ucraïna, el 24 de febrer. De La Vanguardia, han estat premiats

Félix Flores, Plàcid Garcia-Planas, María-Paz López, Joaquín Luna, Xavier Mas de Xaxás i Gemma Saura. Del grup Vocento, Mikel Ayestarán, Mónica García Prieto, Álvaro Ybarra Zavala, Matías Nieto Koenig i Laura López Caro.

També Ricardo Mir de França i Marc Marginedas, de Prensa Ibérica.

Els periodiste­s de Prisa Media Luis de Vega, Luis Doncel, Óscar Gutiérrez, María Sahuquillo, Cristian Segura, Luis Jacobo García García, Antonio Pita, Francisco Javier González Cuesta, Raúl Sánchez Costa, Saúl Bernardo Ruiz, Albert García Massimilia­no Minocri, Alex Onciu, Samuel Sánchez i Jaime Villanueva. D’Unidad Editorial, han reconegut la tasca de Javier Espinosa Robles i Alberto Rojas Blanco. A més d’Alfonso Masoliver, de La Razón; Pablo Medina, de La Voz de Galicia; Gervasio Sánchez, de l’Heraldo de Aragón; Marcos Méndez Moreira, d’El Progreso de Lugo, i Cristina Mas i Mònica Bernabé, del diari Ara. I, finalment, de l’agència Efe els premiats són: Fernando Salcines, Iñaki Ortega, Manuel Bruque Jiménez, Sara Gómez Armas, Xavi Fernández García, Claudia Sacrest Martos, María Traspadern­e Navarro, Enrique del Viso Arranz, Carles Grau Sivera, Miguel Gutiérrez, Lourdes Velasco Pla, Guillermo Esteban Estrada Biba, Luis Ángel Reglero, Luis Lidón, Orlando Barria, Borja Sánchez Trillo, Manuel Lorenzo i Rostyslav Averchuk.

Entre els guardonats hi ha els periodiste­s que ‘La Vanguardia’ va enviar per cobrir el conflicte

 ?? SBRGBY DOLZHBNKO / BFB ?? Un mural de Banksy a la ciutat de Borodianka, una de les més afectades d’Ucraïna pels bombardejo­s russos
SBRGBY DOLZHBNKO / BFB Un mural de Banksy a la ciutat de Borodianka, una de les més afectades d’Ucraïna pels bombardejo­s russos

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain