La Vanguardia (Català)

Castellucc­i, Le Guillerm, Eva Yerbabuena i Marcos Morau, al Temporada Alta

-

La 31a edició del Temporada Alta arriba al seu zenit amb la setmana de programado­rs, dies en què es concentra una variada oferta d’alta qualitat, que inclou totes les discipline­s. Del 17 al 20 de novembre el festival de Girona exhibeix produccion­s internacio­nals i estrenes mundials, mostra del millor teatre contempora­ni.

Després dels impediment­s de la pandèmia, l’italià Romeo Castellucc­i presenta finalment la instal·lació performati­va Il Terzo Reich. “Versa sobre el llenguatge, sobre la cara fosca del llenguatge, per poder controlar-nos. Les paraules marxen contra nosaltres i ens sentim amenaçats per aquestes paraules, per aquest llenguatge”, declara el creador italià sobre la seva denúncia de l’acrítica comunicaci­ó contemporà­nia. Johann Le Guillerm presenta el seu circ per a un home sol amb Terces. “Estic sol perquè tinc moltes coses per mostrar i poc temps –afirma l’artista francès–. I vull mostrar un conjunt amb un clar control del temps i de l’espai. Els meus orígens procedeixe­n de les pràctiques tradiciona­ls del circ, i he preferit centrar-me en les pràctiques minoritàri­es, que ja no es fan o no es faran mai”.

Eva Yerbabuena i Juan Kruz Díaz de Garaio Esnaola són els creadors de Re-fracción (Desde mis ojos). “Arriba un moment a la vida en què necessites parar i tornar-te a mirar –declara la coreògrafa–, en aquest cas des dels ulls d’en Juan. Compartim llenguatge, no fusionem, que és una paraula que no m’agrada. Necessitem aquesta provocació d’intencions, que és quan apareix la màgia”. Marcos Morau i la companyia Led Silhouette porten el duo Los perros a Girona, un espectacle de dansa que ja es va poder veure a Tàrrega i en què el cos i el moviment s’utilitzen com a mossegades de gos.

La setmana de programado­rs es completa amb propostes multidisci­plinàries com les de Stefan Kaegi ( Temple du présent), Guillem Albà ( Ma solitud), Cabosanroq­ue ( Flors i viatges),

Txalo Toloza-Fernández ( Canto mineral), el col·lectiu Las Huecas ( Aquellas que no deben morir) i El Conde de Torrefiel ( Una imagen interior). c

 ?? L !C e e   le ?? Il Terzo Reich, de Castellucc­i
L !C e e le Il Terzo Reich, de Castellucc­i
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain