La Vanguardia (Català)

Flotats torna amb ‘París 1940’, oda d’amor al teatre enmig de l’horror nazi

- Justo Barranco

Josep Maria Flotats torna a les taules. A punt de complir 84 anys, l’actor i director barceloní torna a pujar a l’escenari de la sala gran del Teatro Español de Madrid, on serà fins al 8 de gener amb tota una declaració d’amor per l’ofici del teatre: París 1940.

Una obra ambientada durant l’ocupació nazi i sorgida dels textos del mestre teatral Louis Jouvet i que Flotats ja va protagonit­zar per primera vegada ara fa just 20 anys.

Al muntatge dona vida al mateix Jouvet mentre dirigeix al París ocupat una alumna per muntar Don Juan, i es qüestiona no només el personatge de Doña Elvira i la mateixa obra, sinó també el que ensenya i ell mateix.

És un homenatge, conclou Flotats, a “aquest magnífic art del teatre que consisteix a pujar a l’escenari i comunicar al públic un sentiment, que és el que ens fa humans. Totes les altres coses són màquines, projeccion­s, telèfons mòbils, pantalles. I aquest és el segle que ve. En aquest sentit estic convençut que som els últims mohicans; desapareix­erem ben aviat, crec”. c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain