La Vanguardia (Català)

Cop a Lewandowsk­i

Competició castiga el polonès amb tres partits perla vermella contra l’ Osa s un ain o podrà ser-hi contra Espanyol, Atlètic i Get a fe

- Juan Bautista Martínez

Robert Lewandowsk­i pagarà molt cara la seva expulsió contra l’Osasuna en l’última jornada abans de l’aturada mundialist­a. El Comitè de Competició l’ha sancionat amb tres matxs, un per la doble groga i la vermella consegüent, i dos més per entendre com a “desconside­ració” envers l’àrbitre, Gil Manzano, el seu gest de posar-se dues vegades la mà al nas mentre deixava la gespa. El Barcelona presentarà recurs per defensar la tesi del futbolista i del club que el polonès no es dirigia en aquells termes a l’àrbitre sinó a l’entrenador, Xavi Hernández. En cas de no prosperar l’apel·lació barcelonis­ta Lewandowsk­i es perdrà l’últim matx del 2022, de Lliga davant de l’Espanyol al Camp Nou, el del Metropolit­ano contra l’Atlètic del 7-8 de gener i el partit del 21-22 de gener contra el Getafe al coliseu barcelonis­ta.

Com que és un càstig de menys de quatre partits pot complir-los només a la Lliga. D’aquesta manera, el Barça podrà comptar amb els seus serveis a l’eliminatòr­ia copera del 4 de gener, a la Supercopa de l’Aràbia Saudita i al partit contra el Betis de Lliga, que s’ajornarà per la disputa d’aquest últim torneig.

L’acta de Gil Manzano va reflectir que “una vegada expulsat i quan es dirigia cap a la sortida del camp, el jugador va fer dues vegades un gest de desaprovac­ió de la decisió arbitral, consistent a posar-se el dit al nas i apuntar després amb el polze cap a l’àrbitre”. El polonès va explicar l’endemà del partit del Sadar que era un gest dirigit a Xavi perquè havien estat parlant dies abans que anés amb compte de no ser expulsat després de veure una groga i “havia passat el que havia dit l’entrenador”. Competició entén que la prova videogràfi­ca aportada pel Barça no contradiu el que expressa l’àrbitre a l’acta. Segons el comitè, el comportame­nt del polonès va implicar “una desaprovac­ió de l’àrbitre en termes de menyspreu o desconside­ració, sense que les eventuals, i sens dubte gratuïtes per no provades ni tan sols indicades, formes de l’àrbitre poguessin servir de justificac­ió”. La sanció va acompanyad­a d’una multa de 700 euros al club i 600 a Lewandowsk­i.

No va ser l’únic sancionat del Barça pel partit davant de l’Osasuna. El ja retirat Piqué va saber ahir que Competició li ha imposat un càstig de quatre partits per les seves protestes a Gil Manzano, que van derivar en la seva expulsió al descans.

Segons l’acta, va veure la vermella per dir-li que era l’àrbitre “que més ens ha fotut amb diferència”. Una vegada expulsat l’àrbitre va reflectir que Piqué va afegir: “És una puta vergonya. Em cago en la teva puta mare!”.

La sanció també porta una multa d’uns 3.800 euros. El central ja no està en nòmina blaugrana, però el Barcelona no es deslliurar­à d’abonar-los.

El club haurà d’abonar una multa de 3.800 euros per la sanció a Piqué, ja retirat, de 4 partits

 ?? Barcel nceeientos / AP ?? Robert Lewandowsk­i es toca el nas després de ser expulsat a El Sadar de Pamplona
Barcel nceeientos / AP Robert Lewandowsk­i es toca el nas després de ser expulsat a El Sadar de Pamplona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain