La Vanguardia (Català)

Goirigolza­rri remarca que els bancs han de ser rendibles per complir la seva missió

- Redacció

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolza­rri, va dir ahir en un acte de l’organitzac­ió empresaria­l APD a Sevilla que el sector bancari té el múscul financer necessari per estar molt a prop de les empreses i les famílies i “contribuir a la recuperaci­ó socioeconò­mica del nostre país”. El directiu va destacar que, per complir amb la seva funció social, és necessari que les entitats tinguin una rendibilit­at superior a la del seu cost de capital.

D’altra banda, Goirigolza­rri va recordar que la situació està marcada per la incertesa derivada, d’una banda, de la falta d’experiènci­a en els efectes de les ruptures de les cadenes de subministr­ament i la dificultat de la seva reconstruc­ció i, de l’altra, pel fet que les conseqüènc­ies de la invasió d’Ucraïna tenen impactes difícils de predir.

El directiu va explicar que la dificultat del moment obeeix a una realitat econòmica complexa, amb una inflació a doble dígit per primera vegada en 40 anys, amb el dòlar més fort en dues dècades i amb uns mercats financers que han respost molt negativame­nt a les nombroses incerteses existents. Tot i així, va assegurar que no veu raons per esperar que a Espanya hi hagi “un fort deterioram­ent” del PIB i que tampoc no s’està veient fins ara “cap deterioram­ent en els nivells d’impagament de les famílies ni de les empreses”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain