La Vanguardia (Català)

Una jutgessa tanca el cas de López Madrid contra Elisa Pinto

- Carlota Guindal

La dermatòlog­a Elisa Pinto comença a veure la llum després d’un llarg túnel que ja dura nou anys. Aquesta metgessa es va veure embolicada en una trama policial en la qual hi ha implicat Javier López Madrid, empresari, gendre d’un dels principals constructo­rs d’aquest país, Juan Miguel Villar Mir, i del cercle proper dels monarques, el conegut compiyogui.

Des del 2014, Pinto ha estat investigad­a per suposadame­nt amenaçar López Madrid i la seva família. Ella ho va negar. Ara la jutgessa li ha donat la raó i ha arxivat la causa segons la resolució a què ha tingut accés La Vanguardia.

El gener del 2014, la dermatòlog­a va ser apunyalada en presència del seu fill i, abans d’anar-se’n, el sicari li va donar el nom de López Madrid. Ella va denunciar l’empresari. Tres mesos més tard l’empresari va assenyalar Pinto com l’autora d’uns missatges amenaçador­s a ell i a la seva família.

Ella no comptava amb tota la xarxa que el protegia a ell. La instructor­a llança la idea en la seva resolució que López Madrid va comptar amb un grup de comandamen­ts policials que el van ajudar a enfonsar judicialme­nt Pinto. Entre altres estratagem­es, l’empresari va anar a la consulta de la dermatòlog­a acompanyad­a d’un suposat advocat que després va resultar que era José Manuel Villarejo, conegut membre de les claveguere­s de l’Estat que, com en altres casos, va acabar filtrant aquella conversa a la consulta. Per la jutgessa, una altra prova que ha dut a l’arxivament van ser els missatges que la Guàrdia Civil va trobar al mòbil de López Madrid.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain