La Vanguardia (Català)

Paralitzad­a la comissió rogatòria d’Andorra contra Rajoy

- Ignacio Orovio

En el cas obert per Banca Privada d’Andorra contra Mariano Rajoy per les presumptes maniobres de la seva “policia patriòtica” torna a ser 5 d’octubre. L’Audiència Provincial de Madrid va donar ahir la raó a l’expresiden­t del Govern central en adonar-se que la petició d’Auxili Judicial Internacio­nal 61/2022 no havia estat tornada (i emplenada) al país pirinenc, sinó que és encara a les dependènci­es del ministeri, a Madrid.

Així era, almenys, fins al 5 d’octubre, quan el cas va entrar en un laberint judicial en considerar l’expresiden­t (també va recórrer el seu exministre d’Hisenda, Cristó

El jutge andorrà va sol·licitar que l’expresiden­t testifiqué­s sobre l’operació Catalunya

bal Montoro, imputat amb una desena d’ex alts càrrecs) que els seus drets fonamental­s podien ser vulnerats. Fonts del Ministeri de Justícia ignoraven ahir al vespre si la 61/2022 ha estat efectivame­nt tramitada o no. L’Audiència Provincial de Madrid va considerar després de diversos recursos i contrarecu­rsos que la petició de Rajoy no tenia sentit, ja que la Rogatòria ja era a Andorra o camí d’Andorra. Però no. La defensa de Rajoy va recórrer fa pocs assenyalan­t que no era així, i aquesta vegada el tribunal insisteix en les mateixes tesis, amb la qual cosa el camí torna al punt de sortida.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain