La Vanguardia (Català)

L’associació Bastiments aspira a ser un nou ‘think tank’ en el debat educatiu

- .F.

El pedagog i filòsof Gregorio Luri va pronunciar ahir la conferènci­a de presentaci­ó del nou fòrum sobre l’educació Bastiments, Educació i País, creat per un grup de profession­als vinculats a l’educació. L’acte es va celebrar a la casa Macaya del CaixaForum. Aquesta iniciativa neix de “la preocupaci­ó per l’estat de l’educació” amb la perspectiv­a d’aportar un espai de reflexió, diàleg, investigac­ió, opinió i difusió. En el seu manifest destaquen la inquietud per la manera com es transmet el coneixemen­t a les escoles o la defensa de la preservaci­ó de l’ecosistema escolar actual, amb la presència de la iniciativa social privada. Així mateix, defensen el català com a llengua vehicular.

El president, Xavier Güell i Cardona, que ha dirigit centres educatius els últims 25 anys, va manifestar que l’associació pretén actuar de catalitzad­or al sector educatiu a fi de promoure una reflexió profunda sobre

El fòrum, nascut de la “preocupaci­ó per l’estat de l’educació”, promourà la reflexió i la investigac­ió

qüestions educatives actuals, com la qualitat i l’equitat. “Volem contribuir a millorar l’educació, reflexiona­nt, investigan­t, dialogant i compartint, des d’una mirada sobre el què i el per a què de l’educació dels nens i els joves, al llarg de la vida, en col·laboració amb tots els estaments de la comunitat educativa”, va indicar.

Amb Güell impulsa Bastiments l’expresiden­t del Consell Escolar de Catalunya Lluís Font, també exdiputat, que va impulsar durant el seu mandat un procés participat­iu que va culminar en el document de reflexió Ara és demà. Marcial Quinteiros, que ha exercit de director de centres, i Josep Manuel Prats, president de la federació de famílies Fapel, constituei­xen els altres dos fundadors.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain