La Vanguardia (Català)

Sancions a 500 comerços per la “mala gestió” de residus

- BAR ELONA

L’Ajuntament de Barcelona iniciarà 497 propostes de sanció a negocis de comerç i restauraci­ó de la ciutat perquè gestionen “malament” els residus després de fer 40.000 visites informativ­es i pedagògiqu­es a prop de 26.000 establimen­ts de cinc districtes.

El regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, va explicar ahir que es tracta de sancions de 300 euros perquè no se separen residus, es treuen fora de l’horari establert i “es desborden contenidor­s”. També està considerat un incomplime­nt que un comerç utilitzi el circuit de residus municipal quan en disposa d’un de propi, com en el cas d’alguns eixos comercials o de negocis que contracten un operador privat per això. La campanya de sancions va començar al setembre, quan els inspectors municipals van tornar a les zones de la ciutat on ja s’havia fet la campanya informativ­a, als districtes de Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Sant Andreu i Sant Martí, per detectar incomplido­rs.

Segons Badia, el problema dels residus és que, malgrat que en generen una minoria d’entre un 1% i un 2% dels comerços, provoca un impacte “molt gran: col·lapsar un contenidor o deixar tots els residus a fora no només té un impacte visual, sinó que també fa un efecte crida”. El regidor va atribuir aquests comportame­nts a un “mal hàbit” i va dir que els inspectors continuara­n actius en la detecció d’incomplime­nts. A la resta de la ciutat la fase informativ­a començarà al gener.

 ?? Xrvi Eeriu ?? Contenidor­s desbordats al centre de Barcelona
Xrvi Eeriu Contenidor­s desbordats al centre de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain