La Vanguardia (Català)

Hoffman espera que tornin els visitants asiàtics al MWC

Poc més de tres mesos abans del Mobile, el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, és optimista amb cautela

-

John Hoffman, conseller delegat de GSMA, recorda al periodista de La Vanguardia que habitualme­nt parla amb la premsa sobre la pròxima edició del Mobile World Congress, al gener, a poc més d’un mes vista del congrés. Aquesta vegada, la trobada s’avança dos mesos. Després de l’edició cancel·lada el 2020 i d’una de reduïda el 2021, el 2022 va ser l’any de la recuperaci­ó de la normalitat Com va la preparació de la pròxima edició del 27 de febrer al 2 de març? Hoffman és “cautelosam­ent optimista”.

“Ho estem veient de meravella. Parlarem d’aquí dos mesos, però el que estem veient ara és molt d’interès per part de tothom”, apunta el dirigent de l’associació que organitza el MWC. Una de les claus serà el retorn dels congressis­tes procedents de la Xina. L’any passat va ser molt difícil per a ells visitar Barcelona, perquè a la tornada estaven obligats a fer una quarantena d’un mes en un hotel. La restricció continua vigent de moment. “A la Xina atraiem molta gent d’empreses i participan­ts, encara que no és fàcil entrar i sortir”, indica. “Quanta gent vindrà de la Xina? Encara no ho sabem –admet Hoffman–. Així que crec que la xifra total de participan­ts serà 60.000-70.000, potser 80.000 persones aquest any”. Una anècdota: durant els dos primers dies d’inscripcio­ns obertes, només es van apuntar 38 persones. Ara, estan disparades. A més del factor de control sanitari per la covid a la Xina, altres factors han reduït els viatges a congressos, com el teletrebal­l, el context econòmic i el preu dels viatges, encara que hi ha una tendència a tornar a les trobades presencial­s, com s’ha vist aquesta setmana al saló Smart City Expo. “La bona notícia –observa Hoffman– és que no hem de vendre’ls gaire. L’interès per venir aquí és molt fort. I tenim una gran reputació”. L’edició del MWC 2023 arriba a la fase més intensa de la preparació a la tardor, després que el juliol passat es firmés un acord entre totes les parts perquè el congrés es mantingui a Barcelona almenys fins al 2030 i amb renovació automàtica anual a partir de llavors. Hoffman no admet dubtes a partir d’aquesta data: "Ni tan sols mirem altres ciutats. Aquesta és casa nostra. Aquí és on ens quedarem. És difícil moure’s de Barcelona”.

El gran vector tecnològic del MWC continuarà sent, com en edicions anteriors, el desenvolup­ament del 5G. “Maximitzar el potencial del 5G és el desafiamen­t més gran que tenim. Juntament amb l’internet de les coses (IoT) i el big data, ens dona oportunita­ts úniques”, explica el conseller delegat de GSMA. “La fabricació –observa– es transforma­rà dràsticame­nt i el 5G ajudarà a aquest fet i a impulsar-lo”.

La pandèmia va causar un greu problema de subministr­ament de xips, encara que el sector dels telèfons mòbils no va resultar especialme­nt afectat.

Tot i així, “els governs i les indústries estan intentant reduir la seva dependènci­a d’una sola font o d’un sol lloc”, explica. “Per això –afegeix Hoffman– la gran notícia de la setmana passada va ser que el centre de disseny de xips de Cisco es trasllada a Barcelona. Això és fabulós. Són realment bones notícies”. Des del 2006, quan es va celebrar el congrés per primera vegada, Hoffman ha incrementa­t la seva estima per la ciutat: “de Barcelona m’agrada la cultura. Perquè amb la cultura venen la ciutat, el sentiment, els edificis, l’arquitectu­ra, la gastronomi­a, l’art, el mar, les muntanyes... és tot. I al centre, hi ha la gent”. De moment, no pensa a comprar-se una casa, perquè, encara que la tingués, “és més fàcil allotjar-me en diferents hotels, perquè vinc molt sovint a Barcelona i m’agrada moure’m pels hotels i comprovar-los, agrairlos el seu suport i animar-los a donar suport i la benvinguda als seus convidats del MWC en el futur”.

“Això és casa nostra i aquí és on ens quedarem; és difícil moure’s de Barcelona”

 ?? Ana Jiménez ?? John Hoffman a la seu de GSMA a Barcelona durant l’entrevista ahir amb La Vanguardia
Ana Jiménez John Hoffman a la seu de GSMA a Barcelona durant l’entrevista ahir amb La Vanguardia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain