La Vanguardia (Català)

Els Mossos estudiaran afegir-se al servei de violència masclista de la Guàrdia Urbana

- MAYKA NAVARRO

Aquest dijous va ser un dia especialme­nt feliç a la Guàrdia Urbana de Barcelona i a la gerència de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona. Després de més d’un any amb documents cap amunt i cap avall, per fi l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, van firmar el protocol pel qual la policia de la ciutat podrà recollir denúncies per violència masclista.

I en recolliran primer a la comissaria de la Guàrdia Urbana de Nou Barris, un dels districtes de més incidència en violència masclista de la ciutat, i al nou espai que si les obres no s’endarrerei­xen s’estrenarà a les dependènci­es policials de la Rambla.

El primer pis de la comissaria de tota la vida de la Guàrdia Urbana acollirà un espai innovador i sense precedents on un servei multidisci­plinari rebrà, acollirà i acompanyar­à les dones que hi vagin a denunciar. Un lloc que compta amb el vistiplau de la Fiscalia de violències masclistes, així com dels jutges, que ja han donat el vistiplau a la Guàrdia Urbana. S’està negociant fins i tot que el Col·legi de l’Advocacia disposi d’un servei d’assistènci­a lletrada que compartirà amb serveis socials, psicòlegs i els policies.

El projecte es va pensar de bon principi per ser compartit amb els Mossos d’Esquadra. Ahir el conseller va dir que la decisió de participar en aquest nou espai es prendrà a la comissió de coordinaci­ó de les dues administra­cions.

 ?? LLIBER  TEIXIDÓ ?? Colau i Elena, acompanyat­s pels responsabl­es policials
LLIBER TEIXIDÓ Colau i Elena, acompanyat­s pels responsabl­es policials

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain