La Vanguardia (Català)

Banderas cantant en català i els beneficis cardíacs de la ‘Macarena’

El disc de La Marató, el 27 de novembre amb ‘La Vanguardia’

- Francesc Puig

L’actor Antonio Banderas, el grup gallec Tanxugueir­as i la banda colombiana Morat són alguns dels participan­ts que canten en català per al disc de la 31a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, dedicada enguany a la salut cardiovasc­ular. El disc, que sortirà a la venda el 27 de novembre i inclou 21 cançons, es podrà adquirir amb La Vanguardia per 12 euros.

El disc Bum-bum i el llibre La Marató sempre batega, que formen part de la campanya de sensibilit­zació i divulgació sobre la salut cardiovasc­ular, es van presentar ahir als estudis de TV3 amb la presència del director de la cadena, Sígfrid Gras; el director del disc de La Marató i coordinado­r del llibre de La Marató, Àngel Lacalle; la directora editorial de l’àrea infantil i juvenil del Grup 62, Patrizia Campana; la il·lustradora Eva Armisén i el músic Pablo López.

El disc marca un rècord de participac­ió: reuneix 185 artistes agrupats en 55 formacions. A més dels ja esmentats, també hi participen, entre d’altres, Antonio José, Macaco, La Pegatina, Delafé y las Flores Azules, Lexter, Pol Granch, Marlena,, Els Catarres i els 16 artistes d’Eufòria, que hi participen de diferent manera: Mariona Escoda interpreta en català Umbrella de Rihanna, Cesc Triquell i Núria canten en anglès la cançó d’Elton John i Dua Lipa, Cold heart, i tots ells junts en castellà el tema Vivir mi vida, de Marc Anthony.

El director de TV3, Sígfrid Gras, va agrair als participan­ts “l’esforç col·lectiu” que represente­n el llibre i el disc del programa solidari i va posar en relleu l’“impacte” de la campanya de La Marató, que va arrencar dimecres (vegeu el destacat). Per la seva part, Àngel Lacalle va valorar que, després de 18 edicions, el disc manté l’esperit de ser “la banda sonora que acompanya la solidarita­t”. Lacalle va destacar el tema Gràcies cor, una adaptació interpreta­da per Sicus Carbonell i Lildami de la cançó de Gato Pérez que va compondre després de patir un problema cardíac que més tard es va repetir i li va causar la mort. També va comentar que la inclusió de Macarena es deu al fet que, segons experts mèdics, seguir mentalment el ritme del tema de Los del Río –que en aquest disc canta la banda valenciana La Fúmiga– millora la qualitat de les compressio­ns en la reanimació cardiopulm­onar (RCP).

Per acabar la presentaci­ó, Pablo López, que ha col·laborat en diverses edicions de La Marató, va afirmar que “és un orgull i una responsabi­litat cantar per a aquesta meravellos­a festa” i que “és un honor participar en una cosa tan gran en tots els sentits, i que es coneix a tot Espanya. Si alguna cosa fa la música és unir”.

 ?? ACN ??
ACN
 ?? ?? Protagonis­tes
Coto de grup amb tots els responsabl­es i participan­ts del disc i el llibre de La Marató que ahir van ser a la presentaci­ó als estudis de TV3
Protagonis­tes Coto de grup amb tots els responsabl­es i participan­ts del disc i el llibre de La Marató que ahir van ser a la presentaci­ó als estudis de TV3

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain