La Vanguardia (Català)

Melòdics marcians

- R mon Súrio

El trio britànic Alt-J, originari de Leeds, està immers en la gira de presentaci­ó del seu quart àlbum, The dream, ja des de l’estiu passat, en què van ser cap de cartell del Vida. Amb les cançons noves ben rodades, el grup de l’excèntric so que lidera Joe Newman va fer gala d’una acusada personalit­at que els situa entre l’indie pop, l’art rock, la folktrònic­a o el trip pop, com bé va evidenciar la inicial Bane.

Escoltant Every other freckle, amb una barreja de melodia beatlerian­a i voluntat progressiv­a, queda clar que estan fora del normal. Les filigranes vocals són el seu fort. Es fa evident a The actor i als falsets que coronen In cold blood i Deadcrush.

El grup es va formar a la universita­t i per això abunden els referents culturals. Taro es titula així en honor de la fotògrafa Gerda Taro, i Matilda es basa en un personatge que interpreta­va Natalie Portman en una pel·lícula de Luc Besson. Naveguen entre psicodèlia i folk, entre la part confidenci­al i l’orquestral a Tessellate. I la narcòtica U&ME sembla inspirada per les lànguides maneres del neozelandè­s Connan Mockasin.

Entre els moments àlgids, Something good, joia pop i alhora una mica inquietant, The gospel of John Hurt, amb veus deformades, Delta, solemne i espiritual, i un Fitzpleasu­re amb guitarra distorsion­ada i veus celestials. Per al bis van reservar un trio d’asos, uns Left and free i Hard drive cold a ritme de punk-funk i, per rematar, el seu èxit Breezebloc­ks, la seva marca de fàbrica, entre melòdica i marciana. Menció especial per als teloners, el duo català b1n0, que van fer gala d’una convincent mescla d’electrònic­a i postrock, d’abstract beats i trip soul, a més del pop metafísic, amb la veu de Joan Pons a Dance dance decadence V1.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain