La Vanguardia (Català)

La tempesta de França

-

França arriba al Mundial de Qatar com a campiona però amb més problemes dels que s’esperava en forma de lesions i jugadors en baixa forma. Tot i que l’equip de Deschamps és un dels grans favorits al títol, a priori no tindrà el desplegame­nt físic que va ser una de les seves virtuts més importants a Rússia.

Als bleus se’ls ha omplert la infermeria els últims mesos. Potser les baixes més sensibles afecten la sala de màquines. La França actual no podrà comptar amb el poderós trio de migcampist­es que va exhibir el 2018: Paul Pogba, N’Golo Kanté i Blaise Matuidi, aquest últim perquè als 35 anys ja no figura al futbol d’elit, perquè milita a l’Inter de Miami de la Major League Soccer dels Estats Units.

Pogba i Kanté es perden aquest Mundial perquè estan lesionats. L’ara nou migcampist­a del Juventus, de 29 anys, va patir al març una important lesió al menisc del genoll dret i fa dos mesos va decidir operarse, però no ha arribat a temps.

El cas de Kanté, lesionat als ísquios des del 31 d’agost en un partit de la Premier del Chelsea contra el Tottenham, és més del mateix. Kanté ha intentat tornar a marxes forçades, però no ho ha aconseguit. Amb tot, el mig del camp continuarà sent de tall físic, amb jugadors com els madridiste­s Tchoueméni i Camavinga, o Fofana.

A aquestes dues baixes se n’hi han unit dues més: la del central del PSG Presnel Kimpembe i la del porter de l’AC Milan Mike Maignan. Kimpembe, de 27 anys i al PSG des del 2018, és baixa per un problema al tendó d’Aquil·les.

Com que els infortunis quan venen sembla que s’encadenen els uns amb els altres, l’últim va tenir lloc fa uns quants dies. L’últim a caure ha estat Christophe­r Nkunku, el prometedor davanter del Leipzig, que en el súmmum de la mala sort es va lesionar en un entrenamen­t en una disputa de pilota amb Camavinga. Les proves van determinar un esquinç de genoll i el seu adeu al Mundial. Deschamps ha nomenat per reemplaçar-lo un altre home de la Bundesliga, Kolo Muani (Eintracht).

Una altra de les preocupaci­ons del selecciona­dor fa referència a l’estat de forma de Karim Benzema, l’última Pilota d’Or i amb Kylian Mbappé el jugador que sembla destinat a liderar els bleus en aquesta cita de Qatar.

El davanter del Reial Madrid es va retirar al cap de 15 minuts de l’últim entrenamen­t de la selecció francesa abans d’anar ahir a Doha. La trajectòri­a de Benzema aquesta temporada amb els blancs no permet ser gaire optimista respecte al seu rendiment. Benzema ja s’ha perdut nou partits (més d’un 40% dels minuts possibles) i el servei mèdic del Reial Madrid no acaba de trobar el diagnòstic. S’al·ludeix a “fatiga muscular”. Als 34 anys –en fa 35 el 19 de desembre–, Benzema tota la temporada ha estat amb cotó fluix després de patir una lesió en el debut del Madrid a la Champions davant el Celtic. Tampoc l’Antoine Griezmann d’avui no sembla el mateix de fa quatre anys, si bé el jugador de l’Atlètic ha augmentat les prestacion­s des que es va fer oficial el seu fitxatge pels matalasser­s.

Totes aquestes dades podrien avalar la teoria –només per a superstici­osos– de la maledicció del campió del torneig. Des de fa tres mundials l’equip que venia de ser campió a Alemanya, Sud-àfrica i el Brasil va ser eliminat a la fase de grups del següent Mundial. Li va passar a Itàlia a Sud-àfrica, a Espanya al Brasil ia Alemanya a Rússia.

En el cas d’Espanya, va ser tercera al seu grup del Brasil després de perdre el primer partit davant Holanda, el segon davant Xile i guanyar el tercer, ja intranscen­dent, a Austràlia. Tampoc el selecciona­dor francès, Didier Deschamps, no pot estar gaire tranquil. L’ombra de Zinédine Zidane sembla que l’amenaça des de fa molt de temps. França arriba rebaixada, però serà uns dels rivals a batre.

Cap dels tres migcampist­es del Mundial de Rússia (Pogba, Kanté i Matuidi) no serà al de Qatar

Karim Benzema només ha pogut jugar la meitat dels partits amb el Madrid i el seu concurs és una gran incògnita

Els tres últims campions abans de Rússia no van passar de la fase de grups al següent Mundial

 ?? KaI P a  ENBaCH / Reuters ?? Karim Benzema, al centre, durant l’entrenamen­t d’ahir de França a Doha (Qatar)
KaI P a ENBaCH / Reuters Karim Benzema, al centre, durant l’entrenamen­t d’ahir de França a Doha (Qatar)

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain