La Vanguardia (Català)

El Barça ressuscita l’Efes

-

Un Barça tou i desconnect­at, sense intensitat, jugant a ràfegues d’inspiració, va donar vida al campió d’Europa quan més tocat estava. De poc els va servir als blaugrana la seva bona forma, tenir la millor defensa dels últims quatre partits, per acabar encaixant 96 punts de l’Anadolu Efes, guiat pel festival anotador de la parella Micic-Clyburn, autors de 46 punts.

El conjunt blaugrana arribava a Istanbul en un moment dolç, amb 10 victòries als últims 11 partits, cosa que li permetia ser tercer de l’Eurolliga. Mentre que el vigent bicampió europeu havia fet una trista arrencada, amb 2 victòries i 5 derrotes. “Però sempre comencen així, després apugen molt el nivell de joc”, advertia Sarunas Jasikevici­us. “No ens hem de fixar gaire en aquests resultats”. El Barça va arrencar bé al Sinan Erdem (16-22), gràcies a un parcial demolidor de 3-13 executat per l’encert d’un motivat Sanli al seu antic feu, amb 6 punts i 4 rebots, i els 8 punts d’un genial Kalinic. Els blaugrana assolien una màxima renda de +9 (13-22) amb la primera cistella d’un Higgins encara irregular.

Tot i això, aquell prometedor inici va ser un miratge, perquè el Barça es va anar diluint progressiv­ament. Ja a la segona mànega es va reajustar el duel amb el sever 29-19 que va clavar l’Efes, en bona part perquè va incrementa­r la intensitat defensiva i perquè el francès M’Baye, inspiradís­sim en els triples (3/3), amb 11 punts en el quart, va permetre obrir un forat de +4 (45-41). Jasikevici­us hauria de corregir moltes mancances al vestidor. Per exemple, defensar millor el perímetre –havia encaixat 8/14 triples (57%)– i defensar amb més contundènc­ia i continuïta­t.

Però la represa no hauria pogut ser pitjor: un parcial de 8-0 amb triples de Micic i Clyburn, aperitiu del que vindria, va posar un -12 (53-41), primer esvoranc perillós, que va arreglar, amb prou feines, una antiesport­iva de M’Baye, que va propiciar una petita reacció, un 0-5 que li donava aire. Falsa alarma, perquè Micic, amb 10 punts d’una tacada, clavava un -11 cada vegada més difícil de remuntar. Sobretot si el Barça es quedava sense el concurs de Kalinic –que se’n va anar al vestidor després d’una picabarall­a amb Jasikevici­us–, si la defensa feia aigües i si els percentatg­es de tir no milloraven. A l’últim quart, el Barça es va desesperar a tirar triples per retallar el terreny per la via ràpida, i només l’encert de Laprovitto­la, el millor blaugrana amb 28 punts (5/7 triples), va fer somiar amb la gesta, el 92-86 quan faltaven 50 segons. Però per frustrar el miracle hi havia Will Clyburn amb el seu 24è punt per rematar la tercera derrota blaugrana a Europa.

Els 28 punts de Nico Laprovitto­la, el millor dels blaugrana, no van servir per evitar la tercera derrota

 ?? FCB / EP ?? Nico Laprovitto­la, malgrat la fèrria defensa turca, va brillar a Istanbul amb 28 punts
FCB / EP Nico Laprovitto­la, malgrat la fèrria defensa turca, va brillar a Istanbul amb 28 punts

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain