La Vanguardia (Català)

Silencis eixordador­s

- Màrius Carol

en una ocasió, Josep Cusí em va explicar el que va passar en una cacera a la qual Franco havia convidat manuel Fraga, que acabava de ser nomenat ministre. Fraga no era caçador, així que va anar a uns grans magatzems perquè el vestissin per a tal menester, i el resultat va ser manifestam­ent millorable. Ja deia balzac que el carcamal es cobreix, el ric es guarneix, el fatu es disfressa i l’elegant es vesteix. Doncs bé, Fraga es va situar entre el carcamal i el fatu, però segurament més a prop d’aquest últim. Franco, quan el va veure encara amb alguna etiqueta penjant, va somriure per sota del bigoti, però la cacera va estar a punt d’acabar en drama, perquè la imperícia del seu ministre va fer que alguns perdigons de la seva escopeta impactessi­n a les natges de la filla del general, casada amb el marquès de villaverde. res greu, si

Podem surt en bloc a defensar Irene Montero, mentre que Yolanda Díaz ho evita

bé per evitar una crisi el mateix Cusí es va encarregar de revisar la ferida i d’extreure els balins, mentre el personal intentava amagar-li la situació a l’organitzad­or de la cacera. Les caceres solen tenir moments que no podria imaginar ni tan sols berlanga. Pablo echenique, el portaveu de Podem al Congrés, ha intentat defensar la ministra irene montero de les crítiques pel fiasco de la llei coneguda com del només sí és sí, dient que “quan hi ha una cacera, és obligatori fer costat”. Però fins i tot en les caceres, si fos el cas, cal ser precís en les paraules i assumir els errors. el que no és acceptable és que, en lloc de fer-ho, s’ataqui els jutges de masclistes, esgrimint que no apliquen correctame­nt la norma. aquesta vegada els qui es van emportar la perdigonad­a van ser els magistrats, que ja van advertir que hi havia una escletxa en la llei. Juan Carlos Campo, quan era ministre de Justícia, va avisar de les múltiples deficiènci­es del text.

Per tot això, el que havia de ser una garantia de la llibertat sexual ha resultat ser una norma de mala qualitat jurídica que pot reduir les penes dels abusadors i els violadors. Fins ara, ningú no ha assumit responsabi­litats polítiques. i la vicepresid­enta Yolanda Díaz no ha fet cap declaració de suport a la seva companya irene montero. Hi ha silencis eixordador­s. Fins i tot enmig de les caceres.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain