La Vanguardia (Català)

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 11728

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Esgarrapat de manera bestial. La par t posterior dels cors de les esglésies, en grafia antiga .2 Metalls dels lantànids. Separi la pela del suro alçaprem amb el mànec d’una destral. 3 Metall de transició ocult en tots els cítrics. Sorprenen molt. Centúria. 4 Boxadors. Emmurallo. 5 Edat incompleta. Falca que no mou res. Decadèncie­s. 6 Preposició d’origen. Coloració blavosa de la pell i de les mucoses deguda a la concentrac­ió d’hemoglobin­a amb insuficièn­cia d’oxigen. Sotgi l’horitzó ala recerca del bruixot desaparegu­t .7 El porc que més punxa. Ho restaura musicalmen­t. Raïm escapçat. 8 Sofre. Del dret és la pàtria insular i del revés és en aquell indret allunya t d’aquí. Distribuïm cabals. 9 Elecció. Pren. Superes la teva aversió a la fruita dolça .10 Aquesta embruta. Usos anaeròbics. Doble revol perillós .11 Dos romans davant d’ un fòsfor. Recipients de llauna per guardar- hi tres litres d’oli, sí, tres. En un cer t sentit, el principi espiritual bàsic d’Orient. 12 Roig extremista. En un cert sentit, repetit al final del concert. Llevat .13 Poe taque fa pensaren els gals.

Ratlla. Comença a exigir que no hi hagi cap tomb. 14 Cor redors. Estar molt neguitós per haver de dir la tercera missa del dia.

VERTICALS 1 Noel s costa anara peu coix perquè no tenen alternativ­a. Arrenca les males herbes d’ un sembrat .2 Cedides. Perllongat en el temps .3 Ho fa amb el gra a l’ era. Mineral del grup dels granats, decolor magrana. El cord’ en Carles. 4 El posi al calendari. P elets de microorgan­isme. Per sedes no és .5 Típica actitud del paleta dropo. Roba fina, allí. Es fatigui de cantar només dues notes. En un tres i nores .6 Carota carnavales­ca. Audible. 7 No cor ris si no tens les pulsacions. Aneu sense el líder. El punxó més odiat pels pollastres. Fumis sense deixar rastre. 8 Hi és. Negaren. 9 Res no és. Dirà el contrari. Sortida profession­al que tothom busca. 10 Li passi els braços per l’esquena. Encaterina­r de mala manera. 11 L’ última de la fila. Comandants de l’exèrcit otomà. Est. Iode. 12 Embellíssi­u. Fan l’últim àpat del dia .13 El nucli de qualsevol òrgan. Veritats doctrinals proclamade­s indiscutib­les pel poder. Destral que il·lumina .14 Dermatosi caracterit­zada perla inflamació dels fol · licles pilosos, especialme­nt de la barba i d el bigoti. Pansir.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain