La Vanguardia (Català)

Barcelona, en clau digital

H+K reuneix personalit­ats polítiques, institucio­nals i càrrecs directius per abordar el creixement de negocis tecnològic­s a la ciutat

-

Barcelona ha aconseguit escalar posicions com a ciutat digital del sud d’Europa gràcies a l’aposta i la col·laboració continuada entre empreses, universita­ts, administra­cions, inversors i congressos. Però la capital catalana ha de continuar treballant per no perdre força i escalar posicions en la competició global entre ciutats pel talent tecnològic. Ho van manifestar ahir a la segona edició de les Trobades H+K el president de la Generalita­t, Pere Aragonès; la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola; el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, i el president de la patronal Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, amb altres representa­nts institucio­nals i alts càrrecs d’empreses tecnològiq­ues. “Barcelona té els ingredient­s per tenir èxit en la digitalitz­ació. En un context canviant i molt competitiu, ha consolidat el seu lloc com a pol d’atracció en l’àmbit tecnològic”, va assenyalar Metsola a la trobada, celebrada al Centre de Cultura Contemporà­nia de Barcelona. Directius del món empresaria­l també van constatar l’atractiu de Barcelona per crear talent local i captar profession­als internacio­nals. “A Sanofi vam començar sent 15 persones l’any 2016 i ara ja arribem a les 370”, va assegurar Alexander Press, cap de digitalitz­ació de la farmacèuti­ca francesa, que va apostar per la ciutat per obrir-hi un centre digital. En el cas d’Amazon, “Catalunya és clau: ocupem 7.000 persones i tenim diversos centres logístics, entre els quals destaca el del Prat, el més gran d’Espanya. És un terreny fèrtil per trobar talent”, va constatar la directora general d’Espanya i Itàlia, Mariangela Marseglia, amb Eduard Castañeda, cofundador de Wallbox, un dels unicorns de la ciutat, valorat en 1.000 milions.

Malgrat l’indiscutib­le atractiu de Barcelona, els ponents que van intervenir en l’acte van assenyalar la necessitat de millorar alguns aspectes, com, per exemple, la fiscalitat, la burocràcia i la col·laboració amb l’administra­ció pública. En el cas de Voi, empresa sueca de mobilitat urbana, la responsabl­e de polítiques públiques a Espanya, Itàlia i França, Noemí Moya, va destacar la necessitat d’un acostament més important amb les autoritats locals per desenvolup­ar negoci a la ciutat.

La presidenta de Barcelona Global, Maite Barrera, també va reclamar menys traves, impostos i regulació per poder competir en les mateixes condicions que amb ciutats europees com Lisboa, Amsterdam, Madrid i París.

“En un context canviant, la ciutat s’ha consolidat com a pol d’atracció”, subratlla Metsola

 ?? Joan Mateu Parra / Shooting ?? Pere Aragonès i Roberta Metsola al Centre de Cultura Contemporà­nia de Barcelona
Joan Mateu Parra / Shooting Pere Aragonès i Roberta Metsola al Centre de Cultura Contemporà­nia de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain