La Vanguardia (Català)

Vox aplega 300 persones a la protesta contra la reforma del Codi Penal

-

Unes 300 persones, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, van protestar ahir a la plaça Universita­t de la capital catalana en contra de la derogació del delicte de sedició, en una concentrac­ió convocada per Vox i el seu sindicat Solidarita­t, que, en canvi, van comptar que hi havia 5.000 persones.

Sota el lema “Davant el Govern de la ruïna, la insegureta­t i la traïció, Espanya vol votar!, eleccions ja!”, el president de Vox, Santiago Abascal, acompanyat del secretari general del partit, Ignacio Garriga, i el secretari general de Solidarita­t, Rodrigo Alonso, va acusar l’Executiu central d’haver estat “còmplice i aliat del separatism­e colpista”.

Davant un ampli dispositiu policial, format per més d’una quinzena de furgonetes d’antiavalot­s dels Mossos d’Esquadra, els assistents van rebre Abascal cridant “president”, van portar pancartes i van entonar càntics amb consignes com ara “Puigdemont a presó”, “Govern dimissió” i “Sánchez traïdor”. Abascal va afirmar que la situació a Catalunya és “fins i tot pitjor” que el 2017, perquè ara “el colpisme té un aliat al palau de la Moncloa”, que, “a canvi de mantenir-se en el poder, fa una amnistia encoberta als pitjors delinqüent­s”, amb referència a la derogació del delicte de sedició.

El líder de Vox va assegurar que els beneficiat­s de l’acció del Govern central són “els corruptes, els sediciosos, els rebels, els colpistes, els malversado­rs, els pederastes, els violadors, els multimilio­naris internacio­nals i el sindicalis­me subvencion­at”, i que els perjudicat­s són “els espanyols honrats i decents i els catalans lleials i respectuos­os amb la llei”.

Per la seva part, Garriga va acusar el PSC de ser un partit “obertament separatist­a” i el “comodí d’ERC”. “Sánchez i el president Pere Aragonès es podrien presentar amb les mateixes sigles, perquè el PSC i el separatism­e comparteix­en pla i objectiu: destruir la unitat de la nació”, va concloure.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain