La Vanguardia (Català)

EL DIETARI D ’‘ EL MÓN’

- Jordi Basté

Setmana 12

Els Amics de les Arts estrenen musical, els accidents del xef Nandu Jubany, l’adeu ja definitiu de Tricicle, l’enganxada amistosa Espanyol-Barça entre Jordi Turull i Josep Martí Blanch i un festival de música futbolísti­ca triada pel líder de La Casa Azul, Guille Milkyway.

DL

Els Amics de les Arts

Ben aviat en Dani, en Joan Enric i en Ferran estrenen, amb Marc Artigau, la comèdia musical Pares normals al Poliorama. Les prèvies acaben entre ovacions i ja estan més relaxats i complint el somni d’escriure un musical. Però, esclar, com cada dia que parlo amb ells (especialme­nt amb en Joan Enric), parlem de sèries. Fora d’antena els recomano Gaslit, la història de la dona del fiscal general dels EUA a l’època del Watergate. Ell em recomana (en Dani també) The bear a Disney +. La veurem.

DT

Nandu Jubany

Està com una cabra, però és genial. El cuiner Nandu Jubany ve a parlar del nou podcast de RAC+1, Mengem cultura, en què dialoga amb grans xefs com Joan Roca, Carme Ruscalleda, Fermí Puig, Carles Gaig, etc. sobre els grans ítems de la cuina catalana. En Nandu ve amb un braç en cabestrell. El van operar dijous de la clavícula després d’un accident de motocròs. Ha tingut tantes caigudes que l’han operat dotze vegades. Per cert, explica que aquest any ha venut 12 milions de croquetes.

Carles Sans, Paco,Mir, Joan Gràcia

El Tricicle, ara sí, s’acaba. Un dels trios còmics que més alegries han regalat se separen al Liceu amb cinc úniques funcions i tot venut. Generacion­s de catalans se’n volen acomiadar. Carles Sans continua amb el seu humor tant dins com fora de l’escenari. Com cada vegada que ens visita i entra a l’estudi fa veure que ensopega amb el sòcol de l’entrada. Sempre fa la mateixa broma i sempre, amb la productora Marga Ortuño, riem. En Carles continuarà tot el 2023 amb el seu exitós espectacle Por fin solo.

Jordi Turull

Entra a l’estudi el secretari general de Junts i quan em saluda em deixa anar: “Bonics colors, els del teu mocador”. Porto una americana amb un mocador de color blanc-i-blau que em va regalar el meu amic (i gran perico) Ignasi Barba. Turull és un gran aficionat de l’Espanyol, tot i que no n’és soci. A la tertúlia, Josep Martí li diu: “Desitjo que si els americans finalment compren el seu club tinguin més sort que els xinesos”. Turull riu i respon: “La nostra mala notícia és que ja podem tornar a fer actes polítics els dimecres”. Pum.

Guille Milkyway

Exhibició en dues sessions (ahir i avui) del cantant de La Casa Azul a El Món a RAC1. Cançons oficials i oficioses de mundials i grups o solistes futboliste­s que van cantar. A la zona alta, excel·lent Maradona entonant amb Pimpinela l’any 1986 (el de La mà de Déu) i Pelé cantant samba. A la zona baix,a Alexanko i Eusebio desafinant a Aquest any, sí o Paolo Rossi, l’heroi italià del Mundial del 1982, amb una cançó espantosa. I la cançó que ho va canviar tot, afirma Guille, La copa de la vida de Ricky Martin.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain