La Vanguardia (Català)

Els temps van canviant, Djokovic continua

-

Quan es va despertar, el dinosaure encara hi era: els temps van canviant, però no tinguem tanta pressa.

Som a l’època de Carlos Alcaraz (19), el número u més jove en la història del circuit ATP (ara mateix allunyat dels terrenys de joc per una lesió abdominal), i tot i això Novak Djokovic (35) continua aixecant l’índex. No es deixa guanyar, no se’n va, no es rendeix.

Quin any tan convuls està vivint el serbi i quina manera de tancar-lo. La covid i la seva oposició a les vacunes és història llunyana per a ell, un episodi vergonyós que li havia impedit participar a l’Open d’Austràlia (va ser extradit de Melbourne després de romandre custodiat durant més d’una setmana) i també a l’US Open i que l’havien endarrerit considerab­lement al rànquing ATP.

Pels pèls s’havia guanyat la plaça per a aquesta Copa de

Mestres, la de Torí. Ho havia fet com la vuitena raqueta del món, embotellat en un tancament de curs vertiginós, quan es va imposar a Tel-Aviv i Astanà abans d’assolir la final del Masters 1000 de París, avantsala de la Copa de Mestres.

A Torí ha pres impuls: en un exercici tennístic impecable, sense arestes i sense esquerdes, Djokovic ha fet a miques els seus tres rivals del Round Robin (Tsitsipàs, Medvédev i Rubliov) i Taylor Fritz ahir (7-6 (5) i 7-6 (6)), per plantar-se a la seva vuitena final del torneig de les vuit raquetes (en quinze presències), a un pas del rècord de títols, els sis que suma Roger Federer. La victòria d’ahir dibuixa totes les virtuts del seu tennis. Sobreposan­t-se a la fúria al servei del gegant Fritz (quinze aces firmava el nord-americà, present a la Copa de Mestres a compte de la lesió de Carlos Alcaraz), el serbi va ser un linx a la resta i va esprémer els instants de debilitat del nord-americà: entrava al joc quan Fritz havia de recórrer al segon servei (Djokovic es va apuntar un 61% d’aquests punts) i va saber manar a les dues morts sobtades, allà on s’estableixe­n les diferèncie­s entre un gran tennista i un altre superlatiu.

La gran final la disputarà davant del noruec Casper Ruud, que ahor a la nit va doblegar sense complicaci­ons Andrei Rublev (6-2 y 6-4) amb un altre rècord al punt de mira. Si s’adjudica el títol, s’embutxacar­à 4,5 milions d’euros, l’import més gran cobrat per un tennista un sol dia, després d’haver encadenat les cinc victòries del torneig.

 ?? V lerio Pennicino   Getty ?? Novak Djokovic, ahir, a Torí
V lerio Pennicino Getty Novak Djokovic, ahir, a Torí

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain