La Vanguardia (Català)

Musk reactiva el compte de Trump a Twitter després d’una votació

- washington

Donald Trump va recuperar ahir el seu compte de Twitter per decisió del nou amo de la xarxa, Elon Musk. El magnat va donar l’ordre després de sotmetre l’afer a una enquesta en què van votar 15 milions d’usuaris, amb el resultat d’un 51,8% a favor de la reincorpor­ació de l’expresiden­t. “El poble ha parlat. Trump serà reintegrat. Vox Populi, Vox Dei”, va anunciar Musk al seu compte oficial.

Trump va replicar, tot i això, que no tenia interès a tornar a Twitter. “No hi veig cap motiu”, va dir a través d’un vídeo després que un grup de participan­ts a la junta anual de la CoalicióJu­eva Republican­a li preguntés si planejava tornar. Va respondre que es quedaria a la seva nova plataforma, Truth Social, que ofereix “una participac­ió dels usuaris millor” que la de Twitter i a més funciona “fenomenalm­ent bé”.

Els anteriors directius de Twitter van expulsar Trump de la xarxa dos dies després de l’assalt al Capitoli, perpetrat el 6 de gener del 2021 sota instigació seva. La mesura va ser motivada pel “risc de més incitació a la violència”, en vista dels missatges que el dirigent va escriure en relació amb la insurrecci­ó.

En plena tempesta interna després de l’accidentad­a compra de la companyia per 44.000 milions de dòlars, Musk va assegurar el 2 de novembre passat que no permetria que ningú que hagués estat exclòs de Twitter per violar les seves normes tornés sense que l’empresa desenvolup­és abans un procedimen­t clar sobre la qüestió.

El que al final va fer Musk va ser organitzar una votació de 24 hores per preguntar als internaute­s si Trump hauria de tornar a la plataforma. La convocatòr­ia va ser resposta per 15.085.458 usuaris, dels quals un 51,8 % va dir que sí. En considerac­ió al resultat, Musk va ordenar el restablime­nt del compte de l’expresiden­t. c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain