La Vanguardia (Català)

Com es llança el mite de Casey DeSantis

Hi ha qui veu la primera dama de Florida com una Melania Trump, però amb grapa

- Francesc Peirón

Inversamen­t proporcion­al a la identifica­ció política, Casey DeSantis és més a prop de Jill Biden que de Melania Trump. La dona de l’expresiden­t dels Estats Units se la recorda més per un parell de gestos en què va negar la mà al seu marit que pel seu carisma en el suport a Trump. Si algú va passar per la Casa Blanca sense pena ni glòria, aquesta va ser la Melania, viva imatge de la figura del gerro amb flors.

Res a veure amb el desplegame­nt de la seva successora. Jill Biden és una força activa del president. I això és el que fa que Casey DeSantis s’assembli a ella, per la seva capacitat d’implicar

L’estil de la dona del governador DeSantis s’assembla més al de Jill Biden que no pas al de la senyora Trump

se en la vida pública i d’aparèixer en defensa del seu marit, units en la causa política i en la criança dels seus tres fills.

La primera dama de Florida comença a ser el focus d’atenció mediàtica per la possibilit­at que Ron DeSantis, estrella emergent de la dreta dura, es decideixi a lluitar per ser candidat a la Casa Blanca.

En casos com el New York Post, tabloide ultra propietat de Rupert Murdoch de sobte alineat amb els “mai Trump”, se’ls en va una mica la bola. “Amb un vestit daurat que abraçava el maluc i els seus cabells castanys flotant a un costat, Casey DeSantis podria haver estat confosa amb una celebritat de Hollywood o una reina de la bellesa”, es llegeix en un article que al títol proclama que és “l’arma política no tan secreta” del seu espòs.

Aquesta descripció, que pot portar a la confusió i pensar en una més de les Kardashian, al·ludia a la nit del 8 de novembre, jornada electoral en què

Ron DeSantis, de 44 anys, va arrasar en la reelecció de governador.

D’això es conclou que DeSantis és el més ben situat dels republican­s per disputar als demòcrates el poder. Molts el descriuen com un Trump, però amb intel·ligència, cosa que el fa més perillós.

L’autèntic Trump va voler espantar aquest alter ego i ho va fer a propòsit de la Casey. “Si (Ron) entra en la cursa, us diré unes quantes coses d’ell que no són gaire elogioses. Sé més d’ell que ningú, excepte potser la seva dona, que realment li està dirigint la campanya”, va avisar. Sobreviven­t d’un càncer de mama i experta amazona, Casey DeSantis, de 42 anys, va néixer a Troy (Ohio) i es va graduar a la

Universita­t de Charleston­e (Carolina del Sud). Llavors es va mudar a Florida, on, abans de guanyar fama treballant de presentado­ra de notícies en canals locals i de ser coneguda –“una de les cares més reconeixib­les a la televisió de Jacksonvil­le”, segons la publicitat de Ron DeSantis–, es va foguejar com a productora de programes de la PGA Tour, principal circuit dels Estats Units de golf profession­al masculí.

És una dada rellevant. Va conèixer el seu futur marit en un camp de golf. “Estava mirant de cua d’ull una galleda de boles

que algú s’havia deixat i en Ron era allà. Es va pensar que el mirava a ell. Però jo mirava les boles”, va declarar en una entrevista. Aquestes mirades van ser l’origen de la relació, rematada el 2010 amb el seu casament, després que ell rebés el llicenciam­ent amb honors de l’exèrcit. Ha estat al costat del seu marit en l’etapa política, primer al Congrés i després al Govern de l’estat. Durant el recent, destructiu i tràgic huracà Ian, la primera dama va estar a primera línia.

És una defensora de la política educativa tradiciona­lista. “Rebutgem la infiltraci­ó de l’esquerra radical a les aules i a les ments dels nostres nens”, frase seva de ressò trumpista, sota la política del seu marit del “no diguis gai”. Així doncs, Casey DeSantis arremet contra el president Biden, “que està destruint el país”. Com Jill Biden, però a la inversa.

 ?? ??
 ?? SanteCoel ??
SanteCoel
 ?? SanteCoel ??
SanteCoel
 ?? ??
 ?? Octavio Jones / Getty ??
Octavio Jones / Getty

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain