La Vanguardia (Català)

El Zoom Festival celebra 20 anys i retorna a la presencial­itat

Dels 130 projectes presentats se n’han escollit més d’una cinquanten­a, que opten als premis d’aquest certamen de continguts audiovisua­ls

- Francesc Puig

El Zoom Festival Internacio­nal de Continguts Audiovisua­ls de Catalunya arriba a la 20a edició havent-se consolidat com un certamen de referència del sector i un esdevenime­nt estratègic per a la ciutat d’Igualada i per al conjunt de Catalunya. El festival se celebrarà des de demà dimarts fins al cap de setmana a la capital de l’Anoia recuperant la presencial­itat després de dos anys complicats a causa de la pandèmia. També se celebraran algunes activitats a Barcelona i emissions online.

El Zoom d’enguany contempla sis categories en la secció oficial: Entretenim­ent, Informatiu­s, Esports, Cultura, Ficció i la nova secció de Videojocs estrenada l’any passat. Des del maig, el festival ha rebut un total de 130 inscripcio­ns en les diverses categories de la secció oficial provinents de països com Espanya, França, Anglaterra, Hongria, Alemanya, Països Baixos, Itàlia, Dinamarca, l’Iran, Perú, Jordània, Taiwan, Noruega, Polònia i Grècia, entre d’altres. Dels 130 projectes presentats se n’han escollit més d’una cinquanten­a, que opten als Premis Zoom, atorgats per un jurat de profession­als del sector. El Zoom Festival, que enguany porta per lema “20 anys mirant endavant”, compta amb diverses produccion­s que es podran veure per primer cop a Catalunya com algunes de les selecciona­des a la categoria de ficció, Black Sands, Marriage o Martha Lie

bermann. Entre els continguts que opten als premis destaca el documental Khuylo. Guerra en Ucrania, en què el periodista de guerra Joakim M. Vila narra els esdevenime­nts viscuts a Ucraïna, tant en el camp del voluntaria­t humanitari com a la línia del front de guerra.

En la secció oficial hi participen produccion­s com el telefilm Quico Sabaté: Sense destí, dirigit per Sílvia Quer, sobre la vida de Quico Sabater, anarquista exiliat a França amb molts anys de lluita a l’esquena. Al festival també hi seran El llop, Eufòria o Balandrau, infern glaçat, de TV3; Planeta R, La recepta perduda, Caminos del flamenco o Los pilares del tiempo, de RTVE; Martínez y hermanos, Milá vs Milá, La liga de los hombres extraordin­arios o Cinco tenedores, de Movistar Plus+. A més, es podrà veure, fora de la secció oficial, un capítol inèdit de Crims i s’acollirà l’acte Experiènci­a Eufòria, amb la presència de cares conegudes del popular programa musical de TV3.

 ?? LUkJ ?? Sílvia Abril presenta
La recepta perduda
LUkJ Sílvia Abril presenta La recepta perduda
 ?? GGy3 ?? Balandrau, infern glaçat
Una imatge de
GGy3 Balandrau, infern glaçat Una imatge de

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain